Forsvaret styrkes med Reid!

Sean Dyche hviler ikke på laurbærene og har sikret seg sommerens femte signering i forsvarer Steven Reid.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

33-åringen kommer til Turf Moor etter noen år med West Bromwich og har skrevet under en ett-års kontrakt med Lancashire-klubben. Iren startet karrièren i Millwall i en alder av 17 år og var instrumental i deres opprykk til første divisjon i ung alder, noe som også ble belønnet med landslagspill.

150 kamper og 19 mål senere ble det en overgang til Blackburn Rovers sommerne 2003. På Ewood hadde han fast plass i sine tre første sesonger, men en skade i 2006 holdt 33-åringen ute av spill i store deler av sesongen. Det ble et kort lån til QPR i 2009 før West Bromwich var destinasjonen på et lån, noe som resulterte i en permanent overgang.

I sin første sesong sikret Steven opprykk til Premier League og fikk 92 kamper for Midlands-klubben innen kontrakten gikk ut og Burnley ble neste stoppested. En overgang som gjenforener Reid med Dyche fra deres tid i Millwal og tilføyer ytterligere erfaring fra balløyas øverste liga.

– Steven er en sterk mental profesjonell utøver og han har hatt årene i Premier League, så han har erfaringen og vet hvordan, sa Dyche. Jeg kjenner han personlig fra hans yngre dager i Millwall og han har var en solid proff, noe han fortsatt er – kanskje en litt mer rundere utgave enn det han var da. 

– Sammen med Matty Taylor ønsker vi den erfaringen i oppbyggingen i tillegg som livligheten i laget, begge spillere har spilt i flere klossete kamper for West Brom og West Ham og vi håper at den erfaringen kan smittes over på andre, sa Dyche.