Fortsatt vinnerløse mot Palace

(Burnley 0-2 Crystal Palace): En noe tam første omgang bød på skade, et annullert Palace-mål og et Zaha-mål på overtid. Burnley sløste med gode muligheter i annen omgang, noe Sclupp utnyttet til det fulle og sørget for Palace sin fjerde strake seier over Burnley.

Burnley måtte klare seg uten Ashley Westwood som sonet karantene for fem gule kort. Det gjorde at Jeff Hendrick ble flyttet til midten, mens Robbie Brady fikk starte oppgjøret på Turf Moor.

The Clarets hadde tapt de tre siste oppgjørene mot Palace, men har vunnet sine to siste kamper med 3-0 og hjemmeformen har vært positiv med fire seire av seks mulige. Åpningsminuttene bar preg av to lag som forsøkte å finne rytmen. Milivojevic (1′) var første til å teste ut Nick Pope med et tidlig frispark uten hell.

Ben Mee ble liggende nede for telling etter en duell med Ayew i det 8.minutt, men klarte å komme seg på bena etter litt behandling. The Clarets kviknet til og skapte litt hodebry for gjestene. Jack Cork (10′) forsøkte på et skudd fra avstand uten å utfordre Palace-keeper Guaita.

Robbie Brady gikk hardt i en dull med Scott Dann, som kom seg på bena etterhvert. McNeill (17′) noterte seg kampens første skuddforsøk mot Palace-målet, men rett på keeperen. Dann la seg ned midtveis i omgangen og var tilsynelatende i smerter, men ville prøve igjen. En bekymringsfull situasjon for gjestene som allerede var redusert i forsvaret.

Fram mot halvtimen var Palace mest frempå og forsøkte å skape noe, men klarte ikke å bryte ned Burnley-forsvaret. Hodgson sitt mannskap hadde ballen i lengre perioder uten å klare å skape noe nevneverdig. I det 30.minutt fikk Barnes en fin mulighet til å sende hjemmelaget i føringen etter et utsøkt samspill på midtbanen som involverte halve laget. Spissen feilberegnet løpet og keeperen plukket opp ballen. Palace fulgte opp med like fint spill på motsatt side.

I det 33.minutt måtte VAR inn i bildet når ballen traff hånda til Taylor i feltet og spratt ut til hjørnespark. Etter to forsøk ble det klarert. Taylor ble liggende nede for telling minuttet senere og ble erstattet av Erik Pieters. Skaden så ut til å være en strekk. Innbytterens første involvering var å dra ned Kouyate og gi Palace et frispark. God start av nederlenderen.

I det 38.minutt fant Jordan Ayew nettmaskene bak Nick Pope, men målet ble annullert for offside. Flagget var lovlig sent oppe etterfulgt av frustrasjon hos gjestene. Oppspillet var meget fint, men van Anholt som ga den målgivende sto en meter i offside. I det første av tre tilleggsminutter løsnet det for gjestene.

Et spennende angrep og ballen havnet hos Wilfred Zaha på kanten av feltet. Spissen fintet unna Bardsley og sendte avgårde en salve som fant den lille sprekken mellom Pope og stolpen. 1-0 til Palace i det 46.minutt! Det ble med det.

Etter sidebytte startet Burnley friskt og jaget en tidlig utligning. Erik Pieters (46′) var første til å forsøke seg, men sendte kula like utenfor mål. Dann virket å fortsatt slite med ankelen. Burnley satt opp et gir og Chris Wood fikk en fantastisk mulighet til å sette inn kula i det 55.minutt, men spissen fikk ikke koordinert skuddet med ballens fall og sendte kula høyt over mål i det som burde vært et mål alene med keeper. Like etter ble Dann byttet ut med Sakho.

Wood var igjen frempå med en kjempemulighet like etter byttet, men forsøket hans ble reddet på streken av McArthur! Hjemmelaget og Zaha (63′) fikk en god mulighet til å øke ledelsen. Pope sto i veien. Dyche satte inn sitt siste offensive våpen i Aaron Lennon med under kvarteret igjen, men det skulle vise seg å være lite behjelpelig.

Et halvhjertet angrep av gjestene og ballen ble sendt mot forsvarsrekken til Burnley. Ben Mee sitt forsøk på å klarere ballen gikk ikke etter planen og ballen endret retning. Innbytter Jeff Schlupp plukket opp kula, satte fart og sendte ballen mellom bena på Pope og rett i nettet. 2-0 til Palace i det 77.minutt.

Burnley sendte opp kroppene og de gjorde så godt de kunne. Nærmest kom unge McNeill (85′) og Wood like etter på hjørnespark. Keeper Guaita vartet opp med to meget gode redninger. Fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter uten at det endret noe på resultatet. Dermed endte det med tap på Turf Moor.

Burnley: Pope, Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor (Pieters 35), Brady (Lennon 77), Cork, Hendrick, McNeill, Wood, Barnes (Rodriguez 61)
Innbytter: Hart, Lowton, Gibson, Pieters, Drinkwater, Lennon, Rodriguez
Gule kort: Bardsley 54, McNeill 66

C.Palace: Guaita, Kelly, Tomkins, Dann (Sakho 58), van Anholt, Townsend (Schlupp 68′), Kouyate, Milivojevic, Zaha, Ayew (Benteke 82′)
Innbyttere: Hennessey, Riedewald, Sakho, Schlupp, Camarasa, McCarthy, Benteke