Fox: – Det er mer

Venstrebacken Danny Fox ble hentet av Brian Laws for et år siden da Burnley kjempet mot nedrykk- ett år senere har laget en ny manager og kjemper om Play Off. Fox’ sesong ble delvis ødelagt av en skade tidligere i sesongen, men kom seg fort tilbake med storspill og har befestet venstreback-plassen som sin egen.

Går vi et år tilbake i tid, skjedde det mye turbulent på Turf Moor; fra-helt-til-Judas-manager Owen Coyle forlot Burnley-skuta til fordel for Bolton noen mil bortenfor og erstatteren ble en etterhvert noe upopulær, Brian Laws.

Til å begynne med hentet Laws inn forsterkninger, deriblant Danny Fox fra Celtic som kun fikk et halvt år i den skotske ligaen før han befant seg i Premier League. Han fikk den perfekte starten med et mål i sin debut-kamp mot West Ham, et mål nok satte en standard han ikke klarte å leve opp til og som kanskje økte forventningene til den tidligere Coventry-spilleren.

– Noen ganger kan man komme inn i en klubb og få en pangstart, noe jeg gjorde, med min debut mot West Ham, forteller Fox. Det var en utrolig debut å få, men jeg tror det satt forventningene til meg litt for høyt. Jeg levte ikke opp til det, men jeg er henrykt over at fansen verdsetter det mer nå – jeg gir alltid alt når jeg er utpå.

– Jeg trener hardt hver dag, gjør litt ekstra småting og tror at det ikke kan annet enn å betale seg – du får det du gir. Jeg er henrykt over å kunne spille hver uke og glad med måten jeg spiller, men det er mer å hente hos meg og jeg føler at det er mer å hente hos hele laget og alle som har med Burnley å gjøre.

Det har derimot ikke vært en dans på roser for Fox denne sesongen. En ankelskade mot Doncaster tidlig i november kostet kan to måneder på sidelinjen og hyppige besøk hos det medisinske støtteapparatet. Når 24-åringen omsider ble skadefri og fikk sitt innhopp, gjorde han det like så greit permanent.

Det var en frustrerende tid, forteller Danny. Det var en stor bonus når Stu (Gray) satt meg rett utpå og sjefen som har latt meg spille i hver kamp han har ledet. Jeg prøver å ta hver mulighet jeg får, jeg mistet mye fotball når jeg var skadet som var veldig frustrerende fordi det var den verste skaden jeg har hatt. Jeg er bare glad for å kunne spille igjen og begeistret over at laget har konsistens gående.

– Dette er hvor ligaen er vunnet og tapt – det er alltid et lag som er i form og har det gående, noe som har en tendens til å starte i februar-mars og med de spillerne vi har, ser jeg ikke hvorfor det ikke kan være oss som tar igjen teten. Vi trenger et par seire og positive resultater og jeg føler vi kan starte med Watford, sier Danny Fox.