Fremgang for Kightly

Michael Kightly briljerte for the Clarets mot Aston Villas reservelag («utviklingslaget») idag der Lancashire-laget dro i land en meget solid 5-0-seier over sine Premier League-motstandere. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Vingen var en av mange spillere som tok turen til the Midlands idag og bidro til to mål, samt en nettkjenning. 28-åringen var en viktig brikke i Sean Dyches mannskap forrige sesong, men har siden sesongoppkjøringen vært skadet – med operasjon til følge – og er glad for å omsider få spilletid.

– Det var en bra kamp og for meg som ikke har spilt så mye fotball i det siste, så var det fint å få 90 minutter og et mål, sa Kightly. Jeg mistet mesteparten av sesongoppkjøringen og prøver å komme meg i form igjen så jeg kan presse laget for en startplass. Jeg trenger å være i god form og for at det skal komme naturlig av seg trenger jeg slike kamper for å ha en plattform å bygge på. Alle ønsker selvfølgelig å spille, men vi har et større lag enn forrige sesong og man må kjempe for spilletiden, så slike kamper gir mulighet til å vise manageren at man er klar. 

Til oppgjøret stilte også flere førstelagsspillere som ikke har fått så mye spilletid i Premier League, inklusive Ashley Barnes, Kevin Long, Marvin Sordell, Steven Reid og Ross Wallace, samt nevnte Kightly. Lagoppstillingen inneholdt også flere ungdommer som gjør sitt for å sette press på de allerede etablerte spillerne.

– Jeg mener at alle kommer seg godt. De to på midtbanen, Steven Hewitt og Luke Daly spilte veldig bra og Luke Conlan fikk et mål og virket solid. Jeg føler at utviklingslaget har generelt gjort det bra de siste par månedene, det var neon karer som ikke spilte idag som har imponert meg. Jason Gilchrist er en av dem og slikt kan bare hjelpe førstelaget til å yte bedre, sa Kightly.

Kampens målscorer var Ashley Barnes, Luke Conlan, Michael Kightly og Marvin Sordell med to mål.