Frustrerende poengdeling

(Burnley 0-0 Huddersfield): En jevn første omgang uten mål ble litt mer aktiv etter sidebytte, men målene uteble og lagene måtte nøye seg med poengdeling på Turf Moor. Chris Wood sto bak samtlige av Burnleys sjanser og vil nok være skuffet over å ikke treffe nettveggen.

Burnley fikk tilbake Jeff Hendrick i hjertet av midtbanen i deres «nye» og effektive 4-5-1-formasjon med Chris Wood på topp, alt lå til rette for en spennende kamp mellom to lag som har prestert over forventningene i Premier League denne sesongen. Det startet friskt på Turf Moor med to lag som begge ville utrette noe uten at de store målsjansene ble skapt.

Burnleys første mulighet kom i det 7.mulighet på et Tarkowski-frispark som traff hodet til Wood, men ballen gikk til side for mål samtidig som det var offside. Burnley var farligst og i det kampen passerte kvarteret kunne de vise til noen muligheter og to hjørnespark.

Gjestene fikk etterhvert to hjørnespark de også, men imponerte ingen. Fram mot halvtimen fikk Wood (22′) en kjempesjanse til å sende hjemmelaget i føringen, men det sendte det perfekte innlegget til Ward like til side for mål.

Etter halvtimen fikk Burnley virkelig til spillet sitt og der Robbie Brady herjet på kanten, mens midtbanen Clarets-midtbanen sørget for å gi keeper Lössl hodebry og nok en gang var Chris Wood (37′) nære et mål etter et Ward-innlegg. På motsatt side var forsvaret robust som alltid og begrenset gjestene til et fåtall halvsjanser. Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter og Burnley, anført av Jack Cork viste spennende takter, men lagene ble sendt til pause målløse etter en jevn omgang.

Annen omgang startet med et mer offensivt Huddersfield-lag som kom nære når Tom Ince gjorde alt og serverte Laurent Depoitre (48′) som prøvde seg på et skudd, men Pope reddet pent og ga retur til Tommy Smith som rotet det til.

Fram mot timen var det gjestene som skapte mest og ga Burnley-forsvaret litt å bryne seg på, men de Gangene the Clarets kom seg fremover var det ofte Ward som serverte inn i feltet og som oftest var det Chris Wood (56′) som prøvde seg.

I det kampen nærmet seg timen lettet Town litt på trykket og Burnley kom seg mer fremover uten å skape de helst store sjansene. Jeff Hendrick viste fin finesse når han satte i gang en kontring og serverte Robbie Brady (61′) som sendte et skudd på keeper Jonas Lössl, tyskeren reddet godt. Et hardt langskudd av Ince (65′) fikk opp stemningen på bortefansens tribune, mens Tarkowski sendte et Brady-frispark (69′) over målet til Lössl.

Innbytter Rajiv Van La Parra prøvde seg på en Oscar-nominasjon i det 70.minutt med litt teatralsk skuespill i beste Ronaldo-stil i feltet og ble belønnet med et fortjent gult kort. Burnley skapte et par fine muligheter, men manglet det lille ekstra så da valgte Dyche å sendte utpå Ashley Barnes, som erstattet Jeff Hendrick. Tilbake ti 4-4-2 med Barnes og Wood på topp. Kort tid senere ble Johann Berg Gudmundsson satt inn for Scott Arfield.

Det virket som om begge lag var fornøyde med poengdeling, men det hindret ikke kamphanene fra å prøve seg på spennende angrep og nok en gang var det Chris Wood (83′) som ga det et forsøk. Fram mot fulltid ble det skapt flere halvsjanser og tre tilleggsminutter ble lagt til.

Burnley: Pope, Lowton, Mee, Tarkowski, Ward, Arfield (Gudmundsson 76), Cork, Hendrick (Barnes 73), Defour, Brady, Wood
Innbyttere: Legzdins, Vokes, Westwood, Long, Bardsley
Gule kort: Cork 6, Arfield 24, Tarkowski 89

Huddersfield: Lössl, Smith, Jørgensen, Löwe, Hogg (Billing 80), Mooy, Sabiri (La Parra 63), Ince, Kachunga (Hadergjonaj 87), Depoitre
Innbyttere: Green, Hefele, Malone, Whitehead
Gule kort: Sabiri 5, La Parra 70

Tilskuere: 20.759 (2.471 Huddersfield)