Frustrerende tap mot Spurs

(Burnley 0-1 Tottenham): Burnley hadde en god første omgang og stoppet effektivt alt før Tottenham nådde Clarets-målet. Etter sidebytte hadde Burnley god kontroll og skapte problemer for gjestene – fram til Son dukket opp og sørget for tre poeng til Tottenham.

Sean Dyche feiret åtte år ved Turf Moor-roret og the Clarets ville nok gjerne vinne til ære for den lengst-sittende treneren i Premier League. Tottenham har kun holdt målet rent i to av de siste 28 kampene og det kom mot Bournemouth og Watford, begge har rykket ned. I tillegg bød Turf Moor på det typiske nord-engelske været: regn og sur vind.

Kampen startet med en nitrist avgjørelse av dommeren som ga Brownhill gult kort etter ett minutt for å ha lent seg mot Ndombele. En vits og fryktelig billig.. Lucas (6′) sørget for kampens første skudd på mål – eller et slags innlegg, men sendte kula rett i klypene til Pope. Gjestene fulgte opp med et tidlig press, samtidig lot ikke Burnley seg pille på nesen og gjorde en god jobb med å begrense angrepsvåpnene til Londonerne.

Alderweireld var uheldig og fikk albuen til Barnes i ansiktet i det 10.minutt, men ble lappet sammen i løpet av to-tre minutter og fortsatte kampen. Barnes (14′) fulgte opp med en mulighet etter spennende forarbeid av Lowton og Wood. Skuddet derimot havnet flere meter til side for mål. Ikke mange minutter senere (17′) fikk Barnes tilbake en smell i bakhodet, men smilte bredt, ristet det av seg og fortsatte spillet.

Dommerens inkompetanse ble synlig i det 19.minutt når Sissoko stemplet Westwood og sistnevnte ble liggende nede. I lys av det gule kortet til Brownhill like etter avspark fortjente dommeren et nakkeskudd. Ashley Barnes satte ballen i nettet i det 20.minutt, men spissen var en meter i offside og målet ble annullert. Tre Clarets-spillere var i offside i den situasjonen.

Pope serverte ballen til Son på et gullfat i det 22.minutt. Lowton tok en for laget og kunne ha fått kort, men dommeren gikk ikke i lommen denne gang. Frisparket av Davies var lite å skryte av. Fram mot halvtimen hadde Burnley kontroll og stoppet gjestene effektivt i det meste. Keeperne hadde foreløpig en rolig dag på jobb.

Ndombele dyttet overende Barnes på lik linje med Brownhill i åpingsminuttet. Dommeren ga ingen kort her heller.. Hjemmelaget fikk en spennende mulighet i det 34.minutt med frispark like utenfor feltet når Lucas spente bein på Brownhill. Samme mann ville prøve seg, men sendte kula komfortabelt over mål.

Westwood (37′) noterte seg kampens første skuddforsøk som tvang fram en keeper-redning. Eventyreren (39′) la innen fin ball i feltet noen minutter senere, men Chris Wood satte i gang på løpet litt for sent og en potensielt god mulighet gikk til spille. Gudmundsson (44′) prøvde seg på et skudd like før fulltid og tvang fram en redning av Lloris. Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter før dommer Oliver sendte lagene i garderoben.

Annen omgang startet med et offensivt Burnley og Josh Brownhill (49′) noterte seg annen omgangens andre mulighet. Skuddet derimot gikk like til side for mål. The Clarets hadde god kontroll på starten av annen omgang; Alderweireld avverget et godt Barnes-forsøk (55′). Noe måtte gjøres i følge Jose Mourinho og Lamela ble sendt utpå.

I det klokken passerte timen var Tottenham overraskende nok lite offensive som gjorde forsvars-jobben relativt enkelt for Burnley og på motsatt banehalvdel begynte McNeill å plage spurs-spillere. Wood (67′) fikk en spennende mulighet før en kjempemulighet av Tarkowski (71′) ble reddet på streken etter et Westwood-hjørnespark. Hugo Lloris var på bærtur, men hodet til Kane var på rett plass.

Wood (73′) fulgte opp med en volley og Long avverget en god Son-mulighet (74′) før Tottenham åpnet scoringskontoen på Turf Moor. Et hjørnespark av Lamela ble stusset videre av Kane til Heung-min Son, sistnevnte gjorde ingen feil og sendte gjestene i føringen i det 76.minutt. Burnley hadde all grunn til å være skuffet selv om ingen markerte Son i oppbyggingen. Tottenhams eneste skudd på mål i kampen gikk i mål. Burnley på sin side hadde sløst fire forsøk.

Med seks minutter igjen av kampen ble Jay sendt utpå og erstattet Johann Berg Gudmundsson. Burnley stilte dermed med tre spisser på banen – noe uvant, men byttet ga positiv effekt på Turf Moor. Jay ga en etterlengtet innsprøytning av energi. Ikke mange minutter senere ble Barnes erstattet av Vydra. Godt tenkt av Dyche, men byttene kom 15-20 minutter for sent. Some things will never change, som Tupac Shakur sang en gang i tiden.

Lamela klippet ned Dwight Neill rett før fulltid. Vingen fikk behandling, kom seg på bena og fortsatte kampen. Dommeren holdt fortsatt kortet i lommen. Skandaløst av dommeren, rett og slett. Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter, men det spilte ingen rolle. Det ble et tap på Turf Moor.

En positiv ting å ta med seg fra kampen var at the Clarets viste gamle takter og er nok på riktig vei.

Burnley: Pope, Lowton, Long, Tarkowski, Taylor, Gudmundsson (Rodrigeuz 83), Westwood, Brownhill, McNeill, Wood, Barnes (Vydra 88)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Brady, Stephens, Rodriguez, Vydra, Dunne, Benson
Gule kort: Brownhill 1, Long 79

Tottenham: Lloris, Doherty, Alderweireld, Dier, Davies, Højbjerg, Sissoko, Ndombele (Lo Celso 78), Lucas Lamela 56), Son (Rodon 90+3), Kane
Innbyttere: Hart, Rodon, Reguilon, Lo Celso, Bale, Lamela, Vinicius