Poengdeling i bunnstriden

(West Bromwich 0-0 Burnley): Det var en jevn kamp i Birmingham der begge lag hadde sine muligheter og debutanten Grant fikk satt kula i nettet, men stortåa var i offside. McNeill terroriserte WBA, Pope var en bauta, mens Tarkowski var fenomenal. Det endte med poengdeling i bunnstriden.

Klubben meldte før kampstart at Phil Bardsley ikke kom til å delta i oppgjøret og sitter i karantene etter å ha fått positive resultater på Covid-19. Dyche valgte heldigvis å gå tilbake til et velfungerende samarbeid med Westwood og Brownhill i hjertet av midtbanen, samtidig var eventyreren Berg Gudmundsson tilbake og Jay-Rod varmet benken.

Keeper Peacock-Farrell (hofte) ble ikke klar så unge Norris fikk sin debut på benken i dette bunnoppgjøret. Jack Cork (ankel), Ben Mee (lår) og Matthew Lowton (kne) var alle fortsatt ute med skader. The Baggies-manager Slavic foretok seks endringer fra siste kamp; Darnell Furlong, Branislav Ivanovic, Ahmed Hegazy, Connor Gallagher, Filip Krovinovic og Karlan Grant. Dette betød at Ivanovic og Grant fikk sine debuter.

Med seier ville begge lag klatre opp fra jumboplassen og opp til en 17.plass – like over streken. Hjemmelaget potensielt opp til en 16.plass. En interessant refleksjon var at West Brom hadde forut denne kampen sluppet inn 13 mål – like mange som Liverpool(!). Hjemmelaget fikk kampens første hjørnespark (3′), mens Burnley fikk det første frisparket (6′).

McNeill skapte mye på venstrekanten selv om de presise innleggene uteble innledningsvis. Kampens første ordentlige skuddforsøk kom fra Matheus Pereira (23′), men klarte ikke å lure Nick Pope. Etter et innlegg i det 26.minutt lå Long på bakken etter å ha blitt dyttet overende, men ingen straffe i følge VAR. Ashley Barnes fulgte opp med et skudd fra kort hold rett på keeper Johnstone.

The Clarets virket å ha bedre kontroll etter halvtimen og skapte stadig mer trøbbel for hjemmelaget. Townsend (31′) og Ivanovic (34′) noterte seg halvsjanser, før Grant (36′) fikk satt ballen i nettet etter et flott angrep og var en stortå unna den perfekte debut. Målet ble annullert i det linjedommeren var oppe med flagget. VAR sjekket og systemet var enig med linjedommeren. McNeill fortsatte å terrorisere langs venstrekanten, men det ble ingen målgivende nettkjenning før dommeren sendte lagene i garderoben.

Annen omgang ble sparket i gang av Westwood uten noen bytter i lagoppstillingen. McNeill fortsatte med sine løp og innlegg mot feltet, og sørget blant annet for en fin ball til Wood (46′). Gudmundsson (53′) forsøkte seg på et frispark før Diagana (58′), Furlong (58′) og Ivanovic (58′) virkelig skapte kaos i Burnley-feltet, uten at trioen klarte å finne forbi Nick Pope sine hansker. James Tarkowski fortjener skryt for en formidabel innsats i nevnte situasjon.

Chris Wood (62′) traff tverrleggeren etter utsøkt Westwood-innlegg. Barnes (68′) finn en fantastisk mulighet til å sendte the Clarets i føringen etter et herlig innlegg av Taylor. Keeper Johnstone reddet mesterlig og Brady erstattet eventyreren noen øyeblikk senere. Det må bemerkes at McNeill virkelig kunne vise fram sine bedre sider når the Clarets hadde to vinger på banen. I det 76.minutt ble Jay-Rod sendt utpå og erstattet Barnes.

Pereira (78′) tvang fram en kjemperedning fra Pope og kampens siste ti minutter bød på spenning der begge lag ønsket å sette spikeren i kisten. Det var ikke mangel på innsats, samtidig som begge lag unngikk å gjøre noen tabber. Fjerdedommeren la til tre minutter og etter 180 sekunder kunne vi konstatere at det ble poengdeling på the Hawthornes.

W.Bromwich: Johnstone, Furlong, Ivanovic, Hegazi, Townsend, Livermore, Gallagher, Krovinovic (Sawyers 78), Pereira (Phillips 88), Diangana, Grant (Robinson 72)
Innbyttere: Button, Ajayi, Bartley, O’Shea, Sawyers, Phillips, Robinson
Gule kort: Livermore 53, Phillips 90+2

Burnley: Pope, Pieters, Tarkowski, Long, Taylor, Gudmundsson (Brady 69), Brownhill, Westwood, Barnes (Rodriguez 76), Wood
Innbyttere: Norris, Brady, Stephens, Rodriguez, Vydra, Dunne, Glennon
Gule kort: Taylor 36, Westwood 77

Dommer: Anthony Taylor