Pressemelding fra klubben

Fansen har vært lite imponerte over aktiviteten Burnley viste på overgangsmarkedet denne sommeren, spesielt i lys av fire spillere ut og kun to – derav en førstelagsspiller – inn. Administrerende direktør tar bladet fra munnen og belyser situasjonen klubben er i dag og åpner opp om fremtidsvisjonene.

Klubben og da styret i klubben har mottatt massiv kritikk denne sommeren etter at fire spillere forsvant; Joe Hart, Aaron Lennon, Jeff Hendrick og Adam Legzdins. Sistnevnte har nok ikke figurert så mye i lagoppstillingen, men de tre førstnevnte har gitt et visst bidrag, spesielt Hendrick har det siste året blitt en fleksibel brikke som savnes.

Den økonomiske situasjonen er utfordrende i disse tider og klubben hentet Dale Stephens som eneste direkte forsterkning til førstelaget. Det har vært rykter rundt en overtakelse og klubben har innført en pay-per-view løsning der fansen kan betale omkring halvparten av en kampbillett for å se laget spille.

Finanser

Styret, mine forgjengere og Sean har hele veien gjort en utrolig jobb med å beskytte klubbens finanser og klubben har vært driftet forsiktig og ansvarsfullt fra et finansielt ståsted. Det fortsetter og er viktigere enn noensinne nå. Det er ingen tvil at klubben opplever store tap og dette dreier seg om titalls millioner (pund). Det er utfordringen vi står overfor.

Tapet av kampdag-inntekter er betydelig og vi har sponsor-tap i tillegg. Vi har måttet forhandle om avtalene til TV-rettigheter og flere titalls millioner har forsvunnet. Det er en utfordring for oss, men vi er klare over at det ikke gjelder oss, men alle klubbene i landet. Vi er løsningsorienterte og prøver å komme oss gjennom situasjonen.

Overtakelse

Det jeg kan si er at det ikke er noen hemmelighet at styreformannen og klubben har lett etter eksterne investeringer. Dette er en pågående prosess, så hvis og når vi vil kunne kommunisere noe til fansen og aksjeeierne rundt en konklusjon, så kommer vi til å gjøre det.

Overgangsvinduet

Jeg er en veldig positiv person og liker å ha et positivt overblikk på ting og det er ikke endret. Prioriteten vår var å beholde våre viktiste spillere og det har vi fått til. Vi har forlenget med Ben Mee, Ashley Westwood har skrevet under en ny avtale og vi har beholdt James Tarkowski som jeg mener er kritisk for laget. Dwight McNeill har skrevet under ny avtale og det er en plan å knytte avtalene med de spillerne hvis kontrakter går ut. Det er en pågående prosess.

Jeg mener det er et stort pluss og hvis du hadde sagt til hvilken som helst Burnley-fan, meg eller styreformannen at vi kom til å beholde disse spillerne etter sommeren, så tror jeg de fleste hadde vært fornøyde med det. Det er like bra som forsterkninger i mine øyne. La oss ikke glemme at vi har en fantastisk manager som alltid har levert, vi har en flott gruppe spillere som alltid har levert og vi har tro på at de kommer til å fortsette med det. Jeg vil tenke meg at det blir et relativt aktivt overgangsvindu i januar og neste sommer.

Pay-per view-avtalen

Jeg kommer ikke til pakke det inn, det var det beste alternativet av en liste med dårlige løsninger. Vi følte det var viktig å legge kampene ut på kringkasting-nettverkene. Prisen ble satt av kringkasterne, og det var enten det eller ingen kamper. Vi mente det var det beste alternativet. La meg poengtere at Burnley-fansen har et valg, man kan velge å betale for kampen eller ikke å betale. Ville jeg betalt for det som Burnley-fan? Ja, det ville jeg nok. Jeg ville betale for å se laget mitt, men det er et individuelt valg og du har muligheten.

Jeg vil gjøre et poeng ut av £14,95, selv om det er sterke reaksjoner hos noen og i det minste kritikk, så er det billigere enn å betale for billetten. Som familie eller gruppe kan du betale for pakken og se kampene. Jeg vil si at vi har kommet ut av det med en grei og robust plan overfor sesongkort-eierne knyttet til refusjoner der de får beholde setene de fremtidige sesongene. Det gir folk muligheten og de kan velge selv om det er greit eller ikke. Dette (Pay-per-view) ble presentert for klubben av Premier League på bakgrunn av samtalene med kringkasterne og vi følte det var det beste valget.