Fullstendig avkledd av Chelsea

(Burnley 0-3 Chelsea): Burnley var forferdelige den første halvtimen med feilslått taktikk og svært svake prestasjoner. Etter drastiske og revolusjonerende grep av Dyche startet Burnley annen omgangen bedre. Det varte kun i et kvarter og resten av kampen strålte Chelseas nyinnkjøpte talenter til £222m som sendte Burnley ned på jumboplass.

Det ble kun en endring i lagoppstillingen for the Clarets; Dale Stephens erstattet Johann Berg Gudmundsson, mens Frank Lampard gjorde flere bytter i laget med Ziyech, Abraham og Mount. Pulisic ble skadet under oppvarmingen og ble erstattet av Timo Werner.

Kampens første mulighet gikk til Burnley og Ashley Barnes (4′). Matt Lowton sendte en herlig pasning fra midtbane-streken mot Barnes på løp. Spissen fikk dempet og lobbet ballen over keeper Mendy, men også over mål. Reece James skapte trøbbel for Burnley på kanten med gode innlegg og pasninger mot offensive Londonere. Havertz (9′) og Abraham (16′) fikk testet ut Nick Pope i en god Chelsea-periode.

Etter et solid Chelsea-press løsnet det for gjestene. Etter mye jobb på høyresiden havnet ballen hos Tammy Abraham, spissen stusset kula videre til Hakim Ziyech (26′). Marokkaneren sendte kula retning mål; Stephens gjorde en svak forsvarjobb, i tillegg feilberegnet Pope fullstendig og målet ga manager Dyche nok å irritere seg over.

I det kampen passerte halvtimen vistes nok en gang feil taktikk av Sean Dyche. Dale Stephens spilte ved siden av Westwood, men hadde i løpet av den tiden ikke rørt ballen en eneste gang. Brownhill gjorde så godt han kunne, men strevde så da endret Dyche taktikk til en 4-5-1 med Barnes på høyre kanten, Wood på topp, Stephens rett bak og Brownhill med Westwood bak der igjen.

Burnley fikk se mer av ballen og endringen åpnet for at McNeill fikk mer beskyttelse av midtbanen og følgelig mer frihet til å vise seg fram. Taktikken hjalp derimot lite på resultatet og dommer Coote sendte lagene i garderoben etter ett tilleggsminutt. Man kan stille seg spørsmålet hvorfor Dyche valgte ødelegge et godt samarbeid mellom Westwood/Brownhill ved å starte med Brownhill på kanten når Brady eller Jay er mer kapable i posisjonen.

Jaggu om det skjedde også etter sidebytte. Jay Rodriguez erstattet Stephens og dermed ble det Barnes på venstre, Jay på høyre og McNeill som nr. ti i en 4-2-3-1-formasjon. Drastiske og revolusjonerende endringer, men det hindret ikke unge Mount (50′ og 51′) å utfordre Pope. The Clarets ble mer aktive der Barnes (56′) og Tarkowski (58′) fikk forsøkte på skudd, men som gikk like til side for mål.

I det 62.minutt ble Chelsea tildelt hjørnespark. Mason Mount la inn fra flagget og fant hodet til Kurt Zouma (62′) etter at forsvareren klarte å lure seg unna Tarkowski. Svakt av sistnevnte, men en veldig god heading av målscoreren Litt interessant at forsvarer Zouma har like mange mål denne sesongen som Burnley-laget har kollektivt.

I det 69.minutt sendte Ashley Westwood en lei pasning retning Charlie Taylor som ble snappet opp av Reece James. Backen fant Ziyach, som igjen fant Timo Werner på løp. Tyskeren gjorde ingen feil og dermed sto det 3-0. De påfølgende minuttene besto av flere bytter der blant annet Oliver Giroud ble sendt utpå i det 77.minutt.

Innbytteren brukte ikke mange minuttene før franskmannen satte ballen i nettet, men var i offside posisjon og målet ble følgelig annullert (79′) etter flott forarbeid av Ben Chilwell. Derfra ut forsvarte Burnley seg med nebb og klør, mens gjestene lekte seg på Turf Moor.

Chelsea hadde handlet for utrolige £222m i sommer, men de hentet inn noen enorme talenter i Havertz, Werner, Ziyech, Chilwell og Mendy. La oss ikke glemme veteranen Thiago Silva. Til sammenligning ble Dale Stephens hentet for £1m og ble byttet ut til pause – midtbanespilleren har enda til gode å vise en god kamp etter overgangen i sommer.

Burnley: Pope, Lowton, Long, Tarkowski, Taylor, Westwood, Brownhill, Stephens (Rodriguez 46), McNeill, Wood, Barnes (Brady 72)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Rodriguez, Dunne, Thompson, Richardson, Brady, Vydra
Gule kort: Long 48

Chelsea: Mendy, James, Thiago Silva, Zouma, Chilwell, Mount, Kante, Havertz (Jorginho 86), Ziyech (Hudson-Odoi 72), Abraham (Giroud 77), Pulisic (Werner 1)
Innbyttere: Caballero, Rudriger, Azpilicueta, Jorginho, Hudson-Odoi, Werner, Giroud