Garlick: – Gyldne tider

Nylig ble det kjent at Burnley FC gikk med et overskudd på £22.2m for fotballåret 2017, sett mot klubbens nåværende posisjon på tabellen og det som har skjedd i kulissene gir styrelederen all grunn til å fryde seg. Selv med måteholden tilnærming. 

Foto: BurnleyFC.com

Denne sesongen, som forrige var Lancashire-laget dømt ned tilbake til the Championship, men mange trakk på øyebrynene når «lille» Burnley feide til side den ene stormakten etter den andre og klatret oppover tabellen. Sesongen nærmer seg slutten og med syv kamper igjen er Burnley «the best of the rest» når man ser bort fra topp-seks lagene, en plasseringen de ikke har hatt siden gamle første divisjon i 1974.

Styrelederen beskrev de siste regnskapene, som også ga en pengegjennomstrøm på massive £121m (ca. 1,33mrd NOK med dagens kurs) og beskriver det som utrolig sammenlignet med 70-tallets budsjetter og inntekter. Mr. Garlick understreker at ingen tar den nåværende statusen for gitt og alle fokuserer på å beholde plassen i ligaen.

Foto: BurnleyFC.com

– Det er en herlig tid å være en Burnley-fan, spesielt hvis du er ung og alt man husker er de gode tidene. For 30 år siden var vi i fare for å falle ut av ligasystemet og hva enn som skjer i fremtiden så vil de se tilbake på dette og beskrive det som gylne tider. Det er helt sikkert.  Internt i klubben prøver vi alltid å holde et balansert syn på utviklingen og det er en sakte, men sikker progresjon. Fra utsiden og selv for Burnley-fansen virker nærmest det som skjer som en revolusjon. 

– Realiteten er den at i bakgrunnen er det forretninger som alltid, utvikling og hardt arbeid som litt etter litt blir bedre, sakte, men sikkert og man kan se utfallet av det. Mange spør meg om vi ønsker å bli en etablert Premier League-klubb. Jeg ønsker å være i Premier League hvert år, hvis det er å være en etablert klubb. 

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg ble stilt et spørsmål av en supporter under julens spørsmål- og svar- opptreden om jeg ser for meg at vi er i Premier League om fem års tid eller om vi ønsker å ta det ett steg videre. Jeg svarte at jeg vil være veldig glad hvis vi er i Premier League om fem år, så vi holder føttene plantet på jorda. Man må prøve å bli bedre hvert år, så klart, det er en normal ambisjon, men gjøre det i små stadier og ikke prøver å ta store steg som vil slå ut feil. 

Regnskapet som som ble offentliggjort var for 2016/17-sesongen hvor Burnley slå sin egen overgangsrekord ved tre anledninger: Steven Defour, Jeff Hendrick og Robbie Brady, samtidig som de hentet inn Ashley Westwood, Johan Berg Gudmundsson og Nick Pope. The Clarets endte som kjent på en 16.plass den sesongen. Siden den gang har flere rekorder blitt satt, salget av Andre Gray og Michael Keane, samt kjøpet av Chris Wood.

Foto: BurnleyFC.com

– Det var vanskelig å få inn spillere da, Burnley hadde vært i Premier League ved to anledninger og rykket ned begge gangene så mange stilte spørsmål om vi kom til å holde oss her denne gangen. Heldigvis fikk vi inn spillere som hadde tro på det vi gjorde og som trodde på Sean og laget. Vi fikk inn spillerne og fikk jobben gjort. Investeringen lønte seg og vi er fortsatt i Premier League, på syvende plass, som er fantastisk. 

– Vi har økt verdien av laget og spillerne vi fikk inn har vi utviklet og gjort dem bedre og det er bra for klubben. Vi har gjennomført Barnfield prosjektet (treningsanlegget) i løpet av to år og dette året har vi fasilitetene for de funksjonshemmede som delvis kommer til å fortsette neste år også. Vi ser på utvikling hele tiden, alle stadioner trenger en oppgradering nå og da, men jeg tror det ikke kommer til å skje neste sesong eller sesongen etter der igjen. Avhengig av det som skjer på banen og om vi holder oss i Premier League. En dag må vi gjøre noe, det er klart, men ikke nå, avsluttet styreflederen.

Intervjuet kan sees i sin helhet nedenfor.