Grealish lekte seg med Burnley

(Burnley 1-2 Aston Villa): VAR-teknologien og Nick Pope var eneste årsaken til at Burnley gikk til pause med kun to mål imot. Dwight McNeill var eneste inspirerende faktoren i en nitrist første omgang av the Clarets. Annen omgang tok seg betraktelig opp og Wood fant nettet mot slutten av kampen, men det endte med tap.

Burnley gjorde ett bytte fra forrige kamp og Jeff Hendrick viket plass for landsmann Robbie Brady. Gjestene sikret seg kampens første og andre hjørnespark allerede etter ett minutt, men Birmingham-laget maktet ikke å materialisere mulighetene til noen sjanser. Burnley fikk sitt første hjørnespark etter tre spilte minutter og heller ikke de klarte å få noe ut av dødballen.

Villas tredje hjørnespark ble klarert av Taylor og etter litt klabb og babb havnet kula hos Ezri Konsa. Ballen ble lagt inn i feltet, Mee nådde ikke ballen og Jack Grealish fosset fremover og plasserte hodet på lærkula og sendte gjestene i føringen. VAR måtte naturligvis kontrollere målet og ble annullert da Wesley var i en latterlig minimal offside (vi snakker muselort). Selv om avgjørelsen fikk i Burnleys favør, så er det trist hvordan VAR-teknologien egentlig ødelegger gleden i fotball.

The Clarets imponerte ingen de første 20 minuttene selv om McNeill (19′) viste fram spennende takter, men skuddforsøkt var ikke noe å skryte av. Villa på sin side tvang fram to gode redninger av Pope når Wesley (20′) og Luiz (20′) forsøkte seg på skudd. Burnley måtte ta seg sammen for utviklingen i kampen gikk ikke akkurat i deres favør. McNeill gjorde det han gjør best og gjorde livet vanskelig for Hause på kanten og unggutten la inn til Chris Wood (23′) som sendte kula like utenfor.

Burnley var ikke på sitt beste, på sitt bedre eller på sitt gjennomsnittlige engang og et Villa-mål var uunngåelig. Jack Grealish var en konstant trussel og samarbeidet med Wesley førte til et fortjent mål i det 27.minutt. Forferdelig forsvarspill av the Clarets førte til 1-0, men så kan man spørre seg om manglende dybde i laget kanskje kommer til syne?

Unge McNeill forsøkte å inspirere et ellers tafatt Burnley som manglet det aller meste; fart, kreativitet, ballbesittelse, fornuftige pasninger, innsatsvilje, samspill. Det eneste de klarte å få til var forutsigbare langpasninger.. Ingenting gikk på skinner for Burnley og Villa fikk nærmest gjøre det de ønsket på Turf Moor.

Da var det selvfølgelig ikke overraskende at Jack Grealish fikk øke til 2-0 i det 41.minutt. Villa-kapteinen mottok kula i feltet av kollega Luiz, tok et lite steg og sendte kula i hjørnet. Flott mål og vel fortjent. Det var en lettelse når dommeren sendte lagene i garderoben etter to tilleggsminutter og hjemmefansen buet egne spillere av banen.

Annen omgang startet med meget nødvendige bytter. Jay-Rod erstattet Barnes, mens eventyreren Berg Gudmundsson erstattet Brady. Offensive bytter var helt klart nødvendige, men Luiz (46′) kunne ha økt til 3-0 rett etter start. Så våknet Burnley fra ørska og Jay Rodriguez skapte mye i løpet av kort tid, blant annet en stor mulighet etter et Tarkowski-innlegg (49′). Gudmundsson sørget også for å heve kvaliteten i Burnley-laget, betraktelig.

Burnley så mer til ballen og gjorde et forsøk på å komme seg inn i kampen igjen. Etter timen flekket the Clarets med tennene, men Villa forsvarte seg godt mot hjørnespark og Chris Wood (63′ og 64′). På motsatt side av banen gikk Ben Mee hardt i duell med Wesley som måtte av banen på båre. Burnley fortsatte å prøve uten at skuddforsøkene deres gikk på Tom Heaton.

I det 80.minutt løsnet det omsider for Burnley. Etter å ha involvert hele Burnley-laget havnet kula hos Ashley Westwood som la inn i feltet. Der raget Chris Wood høyest og stanget kula i hjørnet. 1-2 på Turf Moor. VAR sjekket som vanlig målet, men kunne ikke utsette på noe. I det heroiske forsøket på å avverget mål vred Tom Heaton kneet og måtte byttes ut. Ørjan Nyland fikk avslutte oppgjøret på Turf Moor.

Fjerdedommeren la til ni tilleggsminutter og Jack Grealish ble kåret til banens spiller. Burnley klarte ikke å bryte ned Villa og Kodija (94′) kunne ha punktert kampen der han prøvde å logge ballen over Nick Pope. Klokken tikket, men innleggene i feltet uteble. I det syvende tilleggsminutt ble Burnley tildelt hjørnespark, noe Nyland enkelt plukket opp. Det endte med et tap på Turf Moor. Fortjent tap etter en rett og slett forferdelig prestasjon foran egne fans.

Redaksjonen viser til BT Sport sin uttalelse; «It comes down to Dyche, same formation, same team, same tactics week in week out, he needs to change it up and stop being so stubborn».

Burnley: Pope, Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor, McNeill, Westwood, Cork, Brady, Barnes, Wood
Innbyttere: Hart, Long, Lowton, Drinkwater, Berg Gudmundsson, Hendrick, Rodriguez
Gule kort: Tarkowski 60

Aston Villa: Heaton (Nyland 85), Gullberg, Konsa, Mings, Hause, Taylor, Trezeguet (Hourihane 78), Luiz, Nakamba, Grealish, Wesley (Kodija 70)
Innbyttere: Nyland, Chester, Elmohamady, Hourihane, Lansbury, El Ghazi, Kodija
Gule kort: Taylor 48

Tilskuere: 19,561 (A.V 2,166)
Dommer: Michael Oliver