Samme gamle fra sjefen

Manageren mener at lagets oppvisning i første omgang kostet the Clarets enhver mulighet til å ta igjen tapt terreng og dermed førte til tap. Berg Gudmundsson bidro til å løfte laget i annen omgang, men skaden var allerede gjort og Villa dro hjem til Birmingham med full pott i Lancashire.

Burnley hadde ingenting å stille opp med i første omgang og ble regelrett overkjørt av Aston Villa. I det dommeren blåste av en bedrøvelig første omgang hadde Nick Pope tatt ut ballen to ganger av eget nett. Det kunne ha vært en god del mer hadde det ikke vært for VAR og en solid Pope mellom stengene.

Annen omgang tok seg opp når eventyreren Berg Gudmundsson og den hjemvendte sønn Jay Rodriguez ble sendt utpå. Burnley fikk et grep om kampen og Chris Wood fikk satt inn et mål ti minutter før fulltid, men tapet var enda et i rekken av dårlige resultater og svake prestasjoner.

Det er et nøtteskall, vi var ikke med i første omgang. Det er rart med tanke på den sterke andre omgangen vi hadde mot Manchester City. Vi klarte ikke å komme oss inn i kampen i det hele tatt, verken med eller uten ball. Detaljene var ikke der og det var våre tabber som førte til målene deres. Vi stilte ikke nok spørsmål underveis i kampen.

All ære til Villa fordi de hadde en god første omgang, men annen omgang var en helt annerledes prestasjon. Vi dominerte og forsøkte å få noe ut av kampen med sjansene vi skapte. Det er det positive jeg tar med meg fra kampen; sjansene vi skapte og det var et par der man ikke forsto hvorfor den ikke gikk i mål. Men innen da jaget vi kampen og må se det i sammenheng med første omgang. Vi var milevis unna der vi har vært og man kan ikke gjøre slikt.

Det er utrolig frustrerende fordi man ser spillerne i oppbyggingen og det hele ender opp noe helt annet enn det vi forventet. Det var ingen hårføner eller kjeft i pausen, bare en påminnelse om justeringer. Jeg minnet dem om enkeltheten fordi når et lag endrer formasjonen sin, kan det noen ganger prege deg, men det er ikke nødvendig.

Vi slo Southampton her når de spilte med tre midtstoppere, vi slo Newcastle med tre mål, Watford med tre og tok et poeng fra Wolves, også med tre. Vi har sett det så mange ganger tidligere, vi ventet på at kampen skulle komme til oss i første omgang. Fotball er ikke enkelt og noen ganger må man spille den kampen, noe vi gjorde i annen omgang, men da lå vi under med to mål.

Slik er det noen ganger og det kommer til å skje igjen fordi det er realiteten for lag som vårt i Premier League. Det er veldig vanskelig og grunnen til at spisser koster så mye penger. Vi har hatt slike perioder tidligere hvor vi ikke klarte å score, men når man ser på det positive så hadde vi 21 forsøk på mål. Til syvende og sist, så kommer man til å score med så mange forsøk. Men man kan ikke dukke opp og spille en slik omgang i Premier League fordi man aldri får det man vil ha, med mindre du har flaks, sa Dyche i sitt forsøk på å berolige fansen.

Islendingen Johan Berg Gudmundsson viste sult og iver i annen omgang, noe som løftet laget og dermed bidro til en vanskeligere annen omgang for Villa. Jay-Rod og vingen ble sendt utpå etter pausen og the Clarets var plutselig et helt annet lag. Berg Gudmundsson har slitt med skader denne sesongen og kun fått fire kamper fra start, men forteller at han føler seg bra og er klar til å brette opp ermene. Alt avhenger naturligvis av lojalitet-aspektet til Dyche, men prestasjonen tatt i betraktning burde begge starte neste kamp.

Jeg føler meg bra og nå vil jeg komme meg utpå gressmatten så mye som mulig. Det har vært en tøff periode, men jeg er tilbake og føler meg bra. Jeg har fått et par kamper nå, men vil alltid start. Det er derfor man gjør alt det som trengs på treningene og gjør sitt beste for å komme seg inn i laget. Forhåpentligvis vil manageren velge meg til å starte igjen. Det er nok et stort år for oss i Premier League, men alle år er like krevende. Vi har ikke fått den beste starten, men det må vi rette opp på lørdag og lørdagen etter det igjen.

Det var ikke mye annet å gjøre enn å starte på nytt i annen omgang og gi det et forsøk. Vi lå under med 2-0 og vet at vi ikke spilte godt nok i første omgang. Vi trengte å rette opp i det, noe vi gjorde, men det var ikke nok. Vi trengte det målet litt tidligere. Sjansene var der, men vi fikk ikke omgjort dem til mål og i Premier League får du ikke mange sjanser. Vi trengte å sette dem i mål, men fikk det ikke til idag.

Når man ikke vinner kamper og heller ikke plukker poeng blir man skuffet, men vi vet at som gruppe så har vi mye i tanken. Vi har ikke vist det de siste kampene og trenger å adressere det og se hva vi har gjort feil og hva vi kan gjøre bedre, sa Berg Gudmundsson.