Grezza: – Glad jeg var der!

Graham «Grezza» Alexander. 16.mars 2011. 1000 kamper. Få spillere i historien kan vise til en slik prestasjon gjennom sin spillende fotball-karriere. Han har blitt hyllet- og rost opp i skyene og hovedpersonen selv er ikke annet enn ydmyk og henrykt etter bragden.

Turf Moor, 16.mars 2011 er et sted og en dag Burnleys spillende trener kommer til å huske i lang tid fremover. Den tidligere Scunthorpe, Luton og Preston-spilleren fikk sin 1000.kamp mot Swansea, selv om det var begrenset med spilletid for veteranen, innrømmer 39-åringen at det var verdt ventetiden da han mottok stående applaus fra Turf Moor.

Foto: lancashiretelegraph.co.uk

Det var utrolig, jeg er bare glad for å kunne komme meg ut på banen og være en del av laget og det å vinne kampen var ekstra spesielt, forteller Grezza som nesten kunne fått den perfekte markeringen med et frispark i sluttminuttene som gikk i stangen. Keeperen leste ikke helt scenarioet og jeg tok en prat med han etter kampen – jeg var usikker på om det var verdt det, men noen ganger er visse ting for gode til å være sanne. Bare det å være der, med lagkameratene og familien min var nok for meg.

– Mottakelsen jeg fikk når jeg utpå var utrolig, både fra fansen og fra spillerne – jeg forventet det ikke i så stor skala og det er en spesiell følelse og utrolig å kunne gjøre det her (Turf Moor). Det kunne ha hendt forleden og selv ungene dro ned til Nottingham. Det var en lang vei for dem og de pleier vanligvis ikke å reise på bortekamper i skoledager, men vi ga dem spesiell tillatelse.

– Noen ting er ikke ment å være, å derfor er jeg glad for at det skjedde på Turf Moor – jeg ville det så gjerne, men når jeg er tilbake på mottakelsen, er jeg glad for at det var her.

Med få kamper gjenstående av sesongen har ikke kapteinen gitt opp håpet om Play Off etter å ha seiret over de høy-flyvende svanene.

Forhåpentligvis er ikke historien over enda, vi jager Play Off-plassen og har det fortsatt om vårt mål, poengterer 39-åringen. Vi vil oppnå noe og vi husker alle den spesielle følelsen to år siden og det er målet for alle i garderoben denne sesongen også.

Jeg tror mange misforstår poenget med Championship, det er slik hvert år; lag tar igjen andre lag og kommer seg til Play Off, det er antageligvis åtte lag som tenker det samme, men vi må holde hodet kaldt og konsentrere oss om vårt og ikke se lenger enn til neste kamp som er Middlesbrough.

– Klarer vi å vinne den? Spør veteranen og legger til; Det tror jeg vi kan og må ta det derfra, play off er målet for alle. Vi vil gjøre noe med det og forhåpentligvis klarer vi det også.