Grezza i 1000

Burnleys spillende trener- og levende legende; Graham «Grezza» Alexander nærmer seg en milepæl få andre fotballspillere kan vise til; 999 spilte fotballkamper og en unna den magiske 1000-grensen som kun en spiller i den engelske fotballhistorien kan skryte på seg.

Clarets-kapteinen er i ferd med å skrive historie for Lancashire-klubben; 39-årige Grezza spilte sin 999. kamp i helgen mot Leicester City og er en kamp unna sin 1000.kamp. Kun en spiller har spilt flere kamper en Alexander og det er Leicester-fødte keeper Peter Shilton med sine 1005 kamper fra 1966-97 (1963, inkl ungdomsårene).

Det eneste som «står i veien» for Grezzas milepæl i hans 23-årige fotballkarriere er Eddie Howe som kun trenger å slippe veteranen ut på banen og mange spår at forsvareren vil få denne gleden mot Nottingham Forest på tirsdag.

– Jeg var klar over hans oppnåelser når jeg kom hit, forklarer Howe. Graham har vært og er fortsatt en fantastisk, profesjonell spiller og en fantastisk spiller som fortjener å nå dette. Han har vært profesjonell hele tiden, ikke bare for Burnley, men for alle andre klubber han har spilt for. Han har jobber hardt og har dedikert seg til idretten, han forbereder seg godt til enhver trening og kamp og jeg føler at det stråler respekt av han at han fortsatt spiller. Han gir så mye, ikke bare på kampdagen, men også i løpet av uken så jeg føler at det er en fantastisk bragd og oppnåelse for han, skryter Howe.

Gitt at Howe lar Alexander få spilletid i samtlige av de gjenværende kampene denne sesongen, vil Grezza tangere Shiltons rekord og kunne vise til 1006 kamper.

Bilder: Burnleyfootballclub.com