Howe skuffet over tapet

Etter nok et skuffende resultat for Eddie Howe og hans lilla- og lyseblå hær er det tilbake til tegnebrettet og starte på nytt i jakten på en etterlengtet seier.

The Clarets tapte sin tredje strake kamp og deres drøm om Play Off-plass begynner å rakne etter å ha falt ytterligere to plasser på tabellen etter dagens 4-0-tap mot Sven Göran Eriksssons Leicester.

Det har vært en veldig skuffende dag, innrømmer Burnley-manageren. Jeg ba spillerne om å tenke på deres individuelle prestasjoner og hvordan de forbereder seg til hver kamp ettersom det er det fansen ønsker å se og spillerne gjorde det; de ga alt, jagde ballen og ga alt for laget, men vi var ikke gode nok. Dessverre ble det alt for synlig i andre omgang og det er slik at du får ikke noe i fotball uten å måtte jobbe for det. Det pleier å gi gevinst, men etter idag er det tilbake til første steg.

foto: burnleyfootballclub.com

– Jeg føler at vi startet lyst og skapte noen sjanser, men det var ikke nok slagkraft i det og vi slapp inn et svakt mål fra vårt ståsted og deres andre mål satte en stopper for vårt spill. Vi har kun fått en straffe imot oss og Andre sier at det var minimal kontakt, men jeg følte at det var straffe på daværende tidspunkt og når det skjedde, begynte vi å slite.

Lagets reaksjon var ikke fenomenal og resten av kampen var vanskelig å se på, et par hoder begynte mistet motet og det er ingen tvil om at vi trener å prestere bedre enn så. Som hovedtrener tar jeg ansvaret, det stopper hos meg, men som et lag med individer føler jeg at alle må prestere bedre.

– Vi har vansker med å finne oppskriften til seier og den selvtilliten vi hadde. Den selvtilliten vi hadde er en skjør sak og det er pilaren til all vår prestasjon, vi må begynne å tro oss selv igjen og tro på laget. Vi trenger å snu trenden veldig fort, vi begynner å gå tom for kamper og det kommer til å bli utrolig vanskelig for oss nå, men først og fremst trenger vi å vinne en kamp – noe jeg tror vil bety mye for oss mentalt, poengterer Howe.