Skuffende, men fortjent tap…

(Leicester 4-0 Burnley): Burnley hadde uflaks som slapp inn første omgangens eneste mål i det som kan defineres som en jevn første omgang. Etter sidebytte kunne ikke Jensen hjelpe Burnley, en tapt straffe og et overlegent langdistanse-skudd sørget for 3-0, nederlenderen van Aanholt for 4-0 og Burnleys tredje strake tap og mangelen på en tydelig leder på banen blir stadig mer synlig…

Eddie Howe lot både Michael Duff og Brian Jensen starte for Duffy og Grant, samtidig som ving Elliott og spiss Iwelumo fikk startplass, mens midtbanemotoren Marvin Bartley ikke fikk starte etter en smell han pådro seg tidligere i uken.

Vingen Ealges og angriper Delfouneso var de første som fikk til en sjanser for de lilla- og lyseblå, dessverre uten nettkjenning. På motsatt banehalvdel var det van Aanholt og Kamara fikk til et par sjanser og etter 23 minutter var et sistnevnte som åpnet målkontoen for hjemmelaget etter å ha samspilt med leiesoldat Yakubo og satt inn kampens første mål. Hjemmelaget fikk prøvd ut gjestenes målvakt etter 33 minutter etter en fin avslutning av Marney, men det var ikke tilstrekkelig..

Burnley prøvde seg i form av angrep, men det ble lite som kunne defineres som skummelt for hjemmelaget og Sven Görans mannskap kunne konstantere en ledelse til pause, til Burnleys frustrasjon.

Etter sidebytte startet det jevnt, hvor hjemmelaget etterhvert tok føringen og til hjemmelagets store frustrasjon felte Bikey en Leicester-kropp i feltet – dommeren pekte på krittmerket; Gallagher fikk gleden fra prikken i det 51.minutt og 2-0.

Gode forsøk av the Clarets ga gjestene flere grunner til å holde pusten, men de lilla- og lyseblå manglet det lille ekstra, tross Eagles’ iherdige forsøk var det Leicester som sendte flere angrep mot Jensen i mål og tross «syndebukken» Bikeys gode initiativ i forsvaret var det Gallagher som klinket til kula fra 30 meter i det det 71.minutt og 3-0 – Jensen hadde ikke sjanse til å avverge og kunne ikke annet enn å se ballen fly i mål og i mellomtiden fikk fansen vite om stadig fler resultater fra lagene rundt som gikk i riktig favør…

Etterhvert ble Steven Thompson satt inn i håp om å endre resultatet, men klarte ikke å endre et 3-0-tap i sitt favør; syv minutter før slutt var det van Aanholt som satte igang et angrep og satte inn et flott 4-0 som uten tvil kan defineres som rundens- og årets mål; fra venstre satte nederlenderen i gang angrepet, fosset fremover og klinket inn ballen med høyrefoten – Jensen sjanseløs. Kort tid etter var det lite som manglet før Gallagher satt inn sitt tredje for dagen – kun et godt beist i mål sto i veien.

Burnley: Jensen, Mears, Duff, Bikey, Easton, Marney, Elliott (Wallace 73), Eagles, Delfouneso, Iwelumo (Thompson 73), Rodriguez (Alexander 86).
Innbyttere: Carlisle, Duffy, Edgar, Grant.
Gule kort: Marney 25, Rodriguez 40, Wallace 90

Leicester: Weale, Van Aan Holt, Vitor, Bamba, Mee, Oakley (Abe 78), King, Wellens, Gallagher, Yakubu (Howard 74), Kamara (Vassell 74).
Innbyttere: Teixeira, Dyer, Berner, Ricardo.

Dommer: Mike Dean
Tilskuere: 24, 039 (1,091 Burnley)