Hat-trick Gilchrist sendte unge Clarets til fjerde runde

(Man Utd U18 3-4 Burnley U18 e.e.o): The Young Clarets storspilte på Old Trafford der Cameron Howieson sendte Lancashire-laget i føringen, men det var Jason Gilchrists hat-trick som ble kampens helt i en thriller av en FA Youth-kamp.

Unge Gilchrist sprudler under Terry Pashley og fikk sin – imponerende – fjerde (!) hat-trick denne sesongen som sørget for å sende Burnley videre i de unges FA cup. I fjor gikk ungdommene også svært langt og endte med å tape for erkerivalen Blackburn i semifinalen, men ting tyder på at det er store ambisjoner i fremtidens Clarets.

Som forventet var det United som presset stort i åpningsminuttene, men det var Cameron Howieson som sendte the Clarets i føringen i det 37.minutt på et hjørnespark levert av Nathan Lowe. Hjemmelaget brukte ikke lang tid på å svare og ett minutt på overtid sørget James Weir for å utligne for United og dermed sto det 1-1 i det lagene gikk til pause.

Etter sidebytte jaget hjemmelaget mål nærmest umiddelbart og Nicholas Ioannou sendte United i føringen, men Jason Gilchrist utlignet tre minutter senere og igjen sto det likt. På Old Trafford satt sjefen selv, Ferguson og i det 72.minutt dukket Donald Lowe opp og sendte United igjen i føringen med et 18-meters skudd.

Fergie eller ei, så ville Jason Gilchrist det annerledes og ti minutter senere, i det 82.minutt var igjen dukket opp for magi av spissen og 3-3 – noe som sørget for ekstraomganger på Old Trafford og ga mange unggutter kramper. Det så ut til at Ferguson-effekten skulle prege kampen her også i det Mats Dæhli falt i en duell med Luke Daly, men dommeren var ikke overbevist.

Kampen så ut til å ende med straffespark, men Bradley Jacksons innlegg traff hodet til Jason Gilchrist som sendte the Clarets i føringen igjen med sin hat-trick til ellevill jubel fra Burnley-benken. Keeper Jakovlevs viste storhet ved å redde ikke mindre enn tre store sjanser i løpet av 30 sekunder og man kan trygt si at sisteskansen bidro med sitt til å sende Burnley til fjerde runde i cupen.

Manchester United: Gollini, Lowe, Rowley, Grimshaw, Ioannou (Dalley 78), Pearson, Barmby (Rudge 53),Weir, Wilson, Januzaj, Dæhli.
Innbyttere: Sutherland, Byrne, Gorre

BURNLEY: Jakovlevs, Dummigan, Conlan, Lowe, Whitmore, Holt, Daly (Galvin 110), Ly (Jackson 63), Gilchrist, Howieson, Frost (Hill 70).
Innbyttere: Mitchell, Bianga