Heaton: – En drøm gått i oppfyllelse!

Tom Heaton pressekonferanseTom Heaton fikk idag innkalling til Roy Hogdsons engelske landslag og keeperen innrømmer at det er en drøm gått i oppfyllelse.

 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Keeperen ble den første Burnley-spilleren til å bli kalt inn på det engelske landslaget siden Martin Dobson i 1974 og skal konkurrere mot Joe Hart og Rob Green om hansken. 29-åringen vet at Joe Hart er førstevalget mellom stengene, men har to kamper inkludert treninger til å vise hva han er god for når de tre løver møter Irland og Slovakia neste måned.

– Det er vanskelig å sette ord på det, når manageren fortalte meg det var det nesten uvirkelig og det var en overflod av følelser, sa Heaton. Det har vært en drøm siden jeg var et barn og egentlig alt siden jeg begynte å spille har vært rettet mot det.

Det er ikke det siste steget fordi drømmer går lenger enn det, en det er helt klart ett av dem på veien og jeg er henrykt! Det har ikke sunket inn enda, men jeg må gi en stor takk til Matt Gilks (Burnleys 2.keeper) for hjelpen og støtten, samt Billy Mercer (Burnleys keepertrener) for all jobben med meg over de siste årene. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi har jobbet veldig hardt og han har hatt en stor påvirkning på min utvikling, noe han fortsatt har. Samtidig så gjelder det manageren og stabens hans som fortsetter å gi strålende veiledning. Fra et større perspektiv er det fint å bli den første spillerne på mange år til å bli kalt opp til landslaget og jeg håper at jeg er en av flere fordi det kommer klubben til gode å ha landslagspillere. Jeg er glad på klubbens vegne og ser fram til erfaringen. 

– Dette er nok en indikasjon på at du aldri vet hva som venter rundt hjørnet. Jeg har aldri endret tilnærmingen fra jeg var i Manchester United og det er å bli bedre, spille kamper og fortsette å lære. Selv den sesongen når vi rykket ned til League One med Bristol City, følte jeg ting gikk rett vei. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Noen ganger er det vanskelig å se lyset i tunnelen når du har rykket ned slik, når du har erfart å gjøre det bra, men det føles helt klart helt annerledes enn den følelsen og jeg flyr høyt nå. Jeg har spilt på aldersbaserte landslag, men det føles veldig, veldig lenge siden nå. 

– Det er vanskelig å si hva jeg gleder meg mest til, men jeg tipper det å trene med guttene og bli involvert i det hele. Det er det høyeste nivået du kan komme til og jeg ønsker å teste meg selv mot de beste spillerne, sa Tom.