Heaton: – Selvtilliten er høy!

Tom Heaton pressekonferanseTom Heaton ser fram til storkampen med Tottenham og forteller at selvtilliten i laget er høy, men vet at det ikke er noen enkel oppgave de lilla- og lyseblå har foran seg. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Tom Heaton forteller at Clarets-laget er fulle av selvtillit i forkant av oppgjøret på White Hart Lane denne helgen og 28-åringen er også sikker på at de lilla- og lyseblå har det som trengs for å kunne overraske en sterk utfordrer der de selv er ansett som underdogs.

– Vi er vanskelige å bryte og vi snakker ofte om antall kamper der vi har vært i føringen og kan vise en utholdenhet til å holde ut, sa Heaton. Jeg mener at det er en nøkkelfaktor og det kommer antageligvis med rammene og ideene sjefen putter i oss rundt det å være vanskelige å slå. Det gjelder ikke bare forsvaret, men som et lag mener jeg vi er i et system og rammeverket gir oss den solidariteten. 

– Det blir riktig å si at resultater bringer selvsikkerhet og vi har hatt noen gode de siste seks kampene. Og skal jeg være brutalt ærlig så har vi aldri følt at vi er langt unna, det har aldri vært noe lavt nivå her fordi alle har tro på det vi gjør og har gjort. Det sier seg selv at det blir vanskeligere når man går 8, 9 10 kamper uten seier, men der må jeg vi honnør til sjefen og spillene som har holdt seg til det vi tror på.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi visste at det ville komme og nå har vi åpnet dørene litt som gir litt mer frihet. Heldigvis går de små marginene vår vei nå. Det kommer til å være tøft på et personlig nivå, men jeg klarer ikke å vente siden det er nok en fantastisk mulighet for alle, det er der vi ønsker å være og lagene vi ønsker å konkurrere mot.

– Det tok litt til å bli vant med at kampene var mer sparsomme, men nå kan vi forhåpentligvis inn Championship-sesongen der det var mange kamper på kort tid til vårt favør, avsluttet keeperen.