Neste: Tottenham

Tottenham White Hart LaneBurnley reiser til London og møter tøff motstand i Tottenham som er sterke hjemme og som stiller med en skadefri stall. Burnley har enda til gode å vinne i London i løpet av deres Premier League-eventyr og er nok en gang stemplet som underdogs, noe som kan være en styrke fremfor svakhet. Et løft for Clarets-laget kan være en mulig retur for publikums-favoritten Sam Vokes.

Spurs er styrket med Emmanuel Adebayors friskmelding, men det er usikkert om spissen blir å spille på White Hart Lane. Kyle Naughton er også klar til kamp etter å ha blitt inkludert i midtukens kamp som gjør at de hvite står uten noen skadeproblemer.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets derimot må fortsatt klare seg uten Michael Duff, Stephen Ward og Matt Taylor. En nyhet som derimot gleder fansen fra den lilla- og lyseblå delen av Lancashire er at Sam Vokes fikk spilt nok en hel kamp og kan bli med i laguttaket mot Tottenham. 25-åringen deltok i Burnleys 9-1-slakten av Crewe Alexandra i midtuken.

– Voksey er på vei tilbake, sa Dyche. Han fikk ytterligere 90 minutter nylig og er på rett vei til første laget, vi er veldig glade med det og det samme er han. I det store og hele har han ikke fått fire kamper, har man fullført en sesong og går inn i en ny så er det et tre måneders vindu der man kommer seg inn i rytmen igjen og der man har fått 45, 75 og minst tre 90 minutters kamper. Det er vanlig fremgangsmåte. 

– Han har hatt åtte og en halv måned (fravær) så vi må ha det i tankene når vi snakker om full form og full mulighet til å spille på første laget. Han kommer seg og føler seg bra, noe vi er fornøyd med på dette stadiet, han er ikke langt unna og det har vært en lang ferd. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg har hatt noen langtidsskader og det er vanskelig. Man ønsker å være involvert hele tiden, men vet at det ikke går. Det er mye individuell jobbing og mye ensomhet, men heldigvis – på grunn av miljøet vi har – så møter man på folk hele tiden. Han har aldri følt at han ikke er involvert fordi det alltid er enten spillere eller stab rundt han, men ekte involvering betyr å spille og jeg er glad for at han er på vei tilbake. I det minste spillende og nå beveger seg mot førstelaget, sa Dyche.

Burnley tok en sterk seier i forrige runde over Southampton etter et mål av Ashley Barnes og klatret for annen gang opp av bunnstriden hvor de fikk drahjelp av QPR som tapte 3-1 mot Everton på mandag. Tottenham tar imot the Clarets etter to strake seire og er et vanskelig lag å slå på hjemmebane med 3-1-1 på de siste fem, noe som gjør det utfordrende for Lancashire-laget som har en omvendt borteform: 1-1-3.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

I løpet av de fire siste oppgjørene mellom lagene har det blitt målfest med minst fire mål i hver kamp hvor Tottenham har vunnet fire av de siste kampene. Sist gang lagene møttes var i cupen, mars 2010 hvor Burnley fikk en sterk seier over London-laget som vant 4-2.

Tottenham har som nevnt kun et tap på eget gress på de siste fem og det kom mot tittelutfordrerne Chelsea, men ti poeng på deres åtte første hjemmekamper i Premier League gjør sesongstarten til deres svakeste siden 2004/05. Videre statistikk viser at Spurs har hentet inn åtte poeng fra mål som har kommet etter det 85.minutt, noe som er det sterkeste i ligaen. De står nest best / delt førsteplass med Chelsea med å ha snudd kampen der de har ligget under, tre ganger. Deres største trussel er uten tvil Harry Kane som har nettet 13 ganger på de siste 22 kampene.

The Clarets har kun tapt en av sine seks siste kamper, men har aldri vunnet en kamp i hovedstaden så lenge Premier League har eksistert. Ett av de lilla- og lyseblås svakheter er hjørnespark, der de har sluppet inn fire mål denne sesongen.

Kampen spilles på White Hart Lane, lørdag 20.desember kl 16:00.