Henrykt Heaton

Keeper Heaton var meget tilfreds etter å ha reddet straffe i kampen mot the Saints som var med på å sikre dem en sterk seier og tre meget viktige poeng.

Burnleys George Boyd var uheldig og sen med en takling i det 59.minutt og det rett foran dommeren, som ikke hadde noe annet valg enn på peke på krittmerket. Clarets-keeperen gjorde klart hanskene og kastet seg til venstre – akkurat samme side som Dušan Tadić sendte kula og sørget dermed for å gi Burnley ny giv.

Under kvarteret senere sto det 1-0 etter at Danny Ings presset Saints-forsvaret etter et innkast som førte til at Ashley Barnes fikk ballen servert på sølvfat og satte kula bak Fraser Forster. Keeperen klarte ikke å holde igjen tilfredsheten over spenstige Burnley som klatret opp av bunnen med sin tredje seier i Premier League.

– Jeg er veldig glad for redningen, men det viktigste er at vi brukte det til å snu kampen og gikk for mål, sa Heaton. Spensten vår var tydelig og Southampton er et godt lag som hadde gode perioder i annen omgang, men heldigvis tok vi ledelsen og var alltid sikre på at vi kunne holde ut og det så man i dag.

– Det er viktig at vi plukker med oss poeng, men vi prøver ikke å ta av. Det er fortsatt en lang vei igjen og vi må ta en kamp av gangen, som manageren har drillet i oss – noe som passer oss godt. Det er herlig å vinne igjen, nå må vi prøve å se fremover, fortsette med vårt og derfra plukke opp flere poeng.

Selve strafferedningen kom etter god analysering av klubbens støtteapparat i forkant av kampen. Redningen var ikke den første for keeperen etter overgangen sommeren 2014.

– Takk til analytikerne Adam og Dan, de ga meg en oversikt med hans tidligere straffer og jeg fikk akkurat høre at han hadde scoret på sine 13 foregående straffer. Det var mange grønne prikker på det arket må jeg si. Jeg så for meg hvor han likte å skyte og gikk heldigvis i riktig retning, avsluttet keeperen.