Hendrick sikret poenget!

(Brighton 1-1 Burnley): En tam første omgang fulgte opp med en bedrøvelig annen omgang med Burnley-øyne. Hjemmelaget tok føringen tidlig etter sidebytte og hadde full kontroll til fulltid. I tilleggsminuttene tok innbytterne affære og Jeff Hendrick reddet et viktig poeng. Selv om det strengt tatt kan anses som tyveri.

Burnley stilte som vanlig uten endringer i lagoppstillingen mot et Brighton-lag som ikke har overbevist på eget gress denne sesongen. Gjestene fra Lancashire fikk en positiv start og flekket tenner innledningsvis, men det var et fåtall muligheter å nevne det første kvarteret. Hjemmelagets svakhet var å holde på ballen, noe Burnley benyttet et par ganger uten å utnytte gavepakkene.

McNeill var farlig på kanten og la inn kula et par ganger, men verken Wood (11′) eller Lennon (14′) klarte å få hull på byllen. Jack Cork (16′) skapte den største muligheten etter nok et McNeill-innlegg og det var ved et mirakel at ballen ble rettet på streken.

Midtveis i første omgang jevnet det seg ut og kampen gikk over til kamp om ballen på midtbanen. Det ble skapt en og annen gjennombruddspasning, men Burnley sine langskudd ble i de fleste tilfeller klarert av hjemmelaget. Brighton på sin side var enten upresise i innleggene eller for sene i løpene. Slik fortsatte det fram til pause.

De siste ti minuttene av omgangen tok spillet seg opp og bølget litt fram og tilbake. Lennon (36′) og March (38′), Wood (39′) og Murray (41′) sine forsøk fikk opp pulsen på Amex Stadium. Solly March (45′) sto for omgangens største mulighet, men Pope vartet opp med en fin redning og måtte gi til hjørnespark som det ikke ble noe av.

Hjemmelaget startet best etter sidebytte og Lowton var nesten uheldig i det 47.minutt og var fryktelig nære et selvmål, men det gikk bra for Burnley siden del. Murray (48′) fulgte opp minuttet senere med en fin mulighet. Det ble hjørnespark, redning og utspill. Et Westood-frispark ble klarert og sendt oppover banen. Solly March mottok kula på kanten og la inn i feltet, der var Neal Maupay rett mann på rett sted og breisidet inn 1-0 til Brighton i det 51.minutt.

Hjemmelaget var klart farligst fram mot timen og kom til flere gode muligheter, så Sean Dyche trengte å gjøre noen endringer. En noe uvant taktikk fra Burnley-sjefen med et så «tidlig» bytte. Aaron Lennon ble ofret til fordel for Jeff Hendrick. Wood (62′) fikk en flott mulighet til å utligne på en Westwood-pasning og ble erstattet av Rodriguez kort tid senere.

Burnley hadde ingen plan B på tross av byttene og slet med å bryte ned hjemmelaget. Store deler av spillet foregikk på Brighton sin banehalvdel og holdt Burnley-forsvaret opptatte det neste kvarteret. Burnleys tredje (!) bytte kom tolv minutter før full tid der Matej Vydra erstattet Jack Cork. Hjemmelaget sendte Aaron Mooy utpå. Selv med tre spisser på banen, var det fortsatt Brighton som skapte mest og ville mest.

Brighton hadde full kontroll bakover og fortsatte å skape gode situasjoner fremover. Frustrasjonen økte i takt med minuttene mot fulltid. Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og i det første av disse viste innbytterne hvorfor de ble sendt utpå. McNeill fosset fremover langs kanten, fant Matej Vydra som sendte en herlig hæl-flikk til Jeff Hendrick. Hendrick sendte avgårde en salve og rett i det lengste hjørnet! 1-1 i det 91.minutt!

Brighton: Ryan, Webster, Dunk, Duffy, Burn, Gross, Stephens, Propper, Maupay (Connolly 84), Murray (Mooy 80), March (Bong 89)
Innbyttere: Button, Bong, Bissouma, Mooy, Baluta, Alzate, Connolly

Burnley: Pope, Lowton, Tarkwoski, Mee, Pieters, Lennon, (Hendrick 59) Cork (Vydra 78), Westwood, Wood (Rodriguez 64), Barnes
Innbyttere: Hart, Brady, Hendrick, Gibson, Rodriguez, Bardsley, Vydra
Gule kort: Lennon 26, Westwood 83

Dommer: Michael Oliver