Hoos om potensielle overganger

Foto: BurnleyFC.com

Nylig var Burnley den første klubben siden Blackpool i 2011 til å sendte ut et full-britisk lag i en Premier League-kamp.

Burnley-manageren har tidligere uttrykt at det ikke er et bevist valg, men rettere omfanget av klubbens speider-nettverk og styremedlem Hoos forteller at klubben har utpekt seg noen spillere de jobber med å få hentet. 

Foto: Burnley Express
Foto: Burnley Express

The Clarets ansatte i november tidligere Manchester United- og Everton speider Robbie Cooke som tar med seg viktig kompetanse, kunnskap og som utvidet Burnleys horisont.

– Noen av de spillerne vi ser på er utenlandske spillere, vi utelukker ikke dem. Det må være rett type spiller, fremover hvor de kommer fra, sa Lee Hoos. Det tar tid for et nytt speidernettverk å falle på plass i systemet, men vi titter på utenlandske spillere.

– Takket være flittigheten er det tøffere, det er greit å få vite hvordan en spiller er på banen, men det er ikke så enkelt utenfor banen og man trenger å vite alt om spilleren – hvordan de omgås de andre, det trengs kun et uheldig valg. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi vet hva slags type spiller vi ønsker å ha i laget, dem som ikke er redde for å stille opp for hverandre og som tilføyer laget moral, men klubber er som oftest lite villige til gi slipp på slike spillere.

– Vi har et par jern i ilden, en eller to vi kunne tenke oss å dra i land før vinduet stenger. Forhåpentligvis faller det på plass før sluttminuttene, men det virker som om det er slik tingene fungerer. Spillerne vi har sett hva vi står for, hva vi gjør og det er spillere som liker det de ser hos Burnley, avsluttet styremedlem Hoos.