Tøff vårsesong i vente for Burnley

Etter å ha startet sesongen med kun ett mål på de første seks Premier League-kampene, har ting bedret seg betraktelig for Sean Dyche sitt mannskap. Fra desidert sisteplass i ligaen til å være over nedrykksstreken i januar, har troen på videre Premier League-kontrakt for alvor kommet til Turf Moor.

Men det betyr allikevel ikke at ting er helt i orden for The Clarets. To mål borte mot Manchester City og tre mål borte mot Newcastle ga to poeng samlet. To hjemmemål mot både QPR og Crystal Palace ga en seier og ett tap. Dyche & co henter hjem poeng, men det er ikke ekstremt mange poeng. Når målene har kommet, har forsvaret også åpnet seg. Skal Burnley redde plassen i Premier League, må Dyche finne en balansegang.

Det er heller ikke enkle kamper som ventes i februar og mars måned. Februar bringer et forsvarstett Tony Pulis-lag i West Brom til Turf Moor, før bortekamper mot Manchester United og Chelsea. Swansea står så som fjerde motstander i februar, så det er ingen enkel oppgave som er foran Burnley neste måned. Bettingtips fra bet365 gir oss kanskje lite håp for de kommende kampene, men vi må beholde troen.

Vi håper på Premier League-pressekonferanser i presserommet på Turf Moor også neste sesong. Bilde: Flickr
Vi håper på Premier League-pressekonferanser i presserommet på Turf Moor også neste sesong. Bilde: Flickr

Om ikke det var nok, så blir om mulig mars enda vanskeligere. Liverpool og Southampton borte og Manchester City hjemme, før en horribel rekke kamper avsluttes med Tottenham, Arsenal og Everton i de første tre kampene i april.

Den magiske 40-poengsgrensen

Skal man overleve Premier League, sies det at man må ta 40 poeng. Det er blitt den magiske overlevelsesgrensen i Premier League. Etter 22 kamper står Burnley med 20 poeng. The Clarets må derfor doble antallet poeng på seks færre kamper, og av de resterende 16 kampene møter vi ni lag fra den øvre halvdelen av tabellen, ekskludert Everton på 12. plass.

Når det er sagt, så har vi i tidligere Premier League-sesonger sett lag utføre «The Great Escape», som de har døpt det i England. Wigan gjorde det gang på gang – Sunderland gjorde det i fjor. Sunderland slo blant annet Manchester United og Chelsea på tampen av forrige sesong, og Burnley må nok gjøre noe av det samme denne våren for å nå den magiske 40-poengsgrensen.

Ingen umulighet

Det er derimot ikke umulig. Vi har vist takter de siste ukene som tilsier at vi har kvalitetene til å klare nettopp det. Ingen hadde trodd at lille Burnley skulle ta poeng borte mot Manchester City. Ingen hadde trodd at vi skulle slå Southampton på Turf Moor i desember. I tillegg kommer bunnkampene.

Leicester, Hull, Aston Villa og Sunderland er lag som bør slås for at Burnley skal holde plassen. De siste tre kampene er mot Hull, Stoke og Aston Villa, så en siste innspurt i de kampene kan være nok.

I tillegg er det tross alt tre lag som har dårligere poengsum enn vi har nå, og som skal slite for å komme seg ut av sumpa de er i. Vi har i det minste litt flyt fremover på banen, fått tilbake spillere og en Danny Ings i storslag. Det blir en spennende innspurt på sesongen, men om vi fortsetter i samme spor vil vi ganske sikkert se Premier League-fotball på Turf Moor også neste sesong.

Burnley FC takker gjesteskribent Anders for artikkelen.