Howe: – Dette er kun starten

Etter Brian Laws’ avskjed nesten ett år siden etterlyste mange en langsiktig løsning på manager siden. Noen kamper gikk der Stuart Gray ledet de lilla- og lyseblå før Eddie Howe ble presentert som klubbens nye manager – med en flerårig plan.

Man har sett det ved flere anledninger og de som kjenner fotballens natur vet også at ved å gi en manager tid, ressurser og tillitt over tid – vil omsider gi gevinst. Flere gode eksempler er storlag som Manchester United og Arsenal for å holde oss i hjemlige trakter. Unge Eddie Howe ble ansatt for elleve måneder siden og i løpet av den perioden har en god del av klubbene i engelsk fotball byttet manager – blant dem finner vi også Phil Brown i Preston, som ironisk nok ble ansatt på samme tidspunkt.

Denne statistikken kommer til å vedvare fremover og det er lite som tyder på at manager-bytte-trenden kommer til å endres, med mindre FA kommer med en lovendring. Uansett, så føler Burnley-sjefen at han fortsatt har mye å gjøre og det som har blitt gjort kun er begynnelsen.

Fra utsiden vil mange si at et år er lenge og at man har rikelig med tid til å sette sitt preg på det som må gjøres, men jeg fant fort ut at det er veldig kort tid, forklarte Howe. Vi er ikke i nærheten av hvor vi ønsker at ting skal være på banen og det gjenspeiler mange andre punkter fra til hvordan vi trener, fasilitetene våre, til spillerne og støtteapparatet vi har tilgjengelig.

Foto: BurnleyFC.com

– Filosofien og spillestilen trenger tid til å falle på plass fordi det det vil først fungere fullt ut etter at man har rekruttert spillerne som passer systemet man bruker. Det er mange sider man trenger å utvikle, så under ett år er ingenting, man har ikke engang begynt å skrape overflaten.

– Fra mitt- og enhver managers ståsted, trenger man å se på ens egne resultater. Man ønsker å få nok tid til å selge inn sine ideer og virkelig bygge opp det man ønsker ved fotballklubben, men det er ikke alltid det skjer – noe som er synd.

– Man kan kun gjøre jobben så best man kan og håpe på at resten ordner seg selv. Det er definitivt lojalitet her som har vært synlig tidligere der de har gitt managere tid og latt dem få muligheten til å bygge opp et lag. Som manager er det viktigste hvem man jobber for og selvsagt fansen som går inn under det, avsluttet manager Howe.