Neste: Brighton & Hove Albion

The Clarets reiser til Brighton og møter et lag de ikke har møtt alt for mange ganger opp gjennom tidene, men hjemmelaget har fått en imponerende god start på opprykksesongen og er på ingen måte en enkel utfordrer.

Brighton sesong har så langt vært en dans på roser og Gus Poyets menn befinner seg for øyeblikket på en sterk 7.plass, tre poeng unna Play-Off-plasseringen. Albion-laget har noen skadeproblemer, men ikke så alvorlige at de ikke skal kunne stille med et sterkt lag på Amex Stadium; forsvarer Marcos Painter (hamstring) og angriper Will Hoskins (kne) er fortsatt ute, men troppen blir derimot styrket av midtbanespiller Ryan Harleys retur.

Foto: BurnleyFC.com

Burnley-manager Eddie Howe har på sin side kun to skader å forholde seg til og det er langtidsskadde Danny Ings og Brian Jensen, men som heller kan glede seg over Martin Patersons og Charlie Austins retur.

Kamphanene har kun møttes 18 ganger, der utfallet står med ironiske 6-6-6 og sist gang Burnley vant var i november 2004 (1-0). Formen til the Seasiders har gått i positiv retning det siste som nå jakter sin fjerde strake hjemmeseier, men har en tradisjon som forteller at de pleier å tape kamper mot juletider – iallefall de siste tre sesongene.

Brighton er det laget i ligaen som har ferrest målsjanser med sine 168 forsøk, mot Burnley som er på motsatt side med sine 292 skudd – som er mest i ligaen. The Clarets hadde en god trend der de vant tre starke, men klarte ikke å følge opp med en fjerde seier mot Portsmouth i forrige runde og fem av deres åtte seire denne sesongen har kommet på fremmed gress.

Kampen spilles på Amex Stadium kl 16:00, lørdag 17.desember.