Kort oppsummering av generalforsamlingen

Burnley FC er ikke i en økonomisk krisesituasjon, men styreformann Barry Kilby utelukker ikke at spillersalg må til for å balansere budsjettet som gikk med et £4m-underskudd sist år. Manageren forteller om sin visjon med laget, samtidig som Flood understreker viktigheten av en sunn og fornuftig tilnærming til overgangsmarkedet.

I løpet av sommeren som var så vi mange profilerte Clarets-spillere som forlot Turf Moor, salgene var et ledd i klubbens finansielle innstramSming etter nedrykket fra Premier League to år siden. Iwelumo, Mears, Eagles, Fox og Elliott ble alle solgt for å frigjøre penger og redusere den allerede overdimensjonerte lønnspotten klubben måtte ut med. Det samme gjalt Steven Thompson, Kevin McDonald og Remco van der Schaaf – som visstnok alle var klubbens best betalte spillere.

Foto: Lancashire Telegraph

Ironisk egentlig, ettersom de skjeldent eller aldri spilte i Burnley-trøya. Under årets generalforsamling på Turf Moor, den 144. i sitt slag, kom det fram at salgene var et ledd i å minke lønnsposen fra 2010/11 på enorme £17.1m til £5.5m-nivået det var under the Clarets opprykkssesong.

Alle er til salgs, er svaret man vanligvis får i finansbransjen, sa Kilby. Vi må generere penger og få ned lønnskostnadene. Spillere er ikke eiendeler man har for alltid, de er eiendeler som enkelt kan forlate deg – det er ikke lett, men enhver spiller har sin pris. Hvis man ikke innser en spillers verdi, kan han enkelt gå ut døren – noe som ikke vil tjene klubben og hvis en spiller ønsker å dra er det vanskelig å holde på han.

Foto: Lancashire Telegrap

Jeg tror at alle ønsker å beholde Chris Eagles, Tyrone Mears, Jack Cork og Danny Fox. Styret er det samme og jeg må respektere deres finansielle valg, vi ønsket å beholde dem alle, men vi måtte vurdere spillernes alder, pengene vi mottok, spillernes lønn før vi bestemte om det ville være en langsiktig investering for klubben.

Vi er på utkikk og har identifisert noen spillere, men må se hvordan ting utarter seg. Jeg ser fram til at resten av sesongen blir suksessrik og vi har ikke gitt opp noe, var styreformannens svar på spørsmålet om klubbens planlagte aktiviteter på vinterens overgangsvindu.

Manager Howe la til;

Når man bygger et lag, trenger man å ha riktig balanse mellom erfaring og ungdom. Dette er en konstant kamp man møter til enhver tid, ideelt sett ville vi hatt et ungt lag fylt med ambisjoner og ønske om å ta klubben fremover, men innenfor det trenger vi erfarne spillere og nettopp den balansen er nøkkelen til suksess.

Foto: BurnleyFC.com

– Den største fordelen med å hente unge spillere inn og få egne spillere gjennom akademiet er at man kan utvikle dem og forbedre dem til å bli potensielle spillere for fremtiden. Jeg mener dette er en viktig del av vår etikk, en annen er gevinsten av ambisjon, hunger og lidenskap som kommer med det. Vi ønskerå bygge et ungt og spennende lag som kommer til å tjene denne klubben i lang tid, forklarte manageren som fikk støtte av adm.dir Brendan Flood.

Eddie og hans lag er utmerkede, hvis du (fansen) kan gi dem støtten de trenger fra tribunene er jeg sikker på at de kan høste suksess. Vi er klare over våre begrensninger og ønsker å gjøre det beste for deg. Eddie har en enorm jobb å gjøre fordi Burnley FC prøver alltid å konkurrere med mindre lønnskostnader, noe som er vanskelig i the Championship.

– I 2006 hadde vi en lønnskostnad på litt under £5m, i 2009/10 var den nærmere £15m, det er en utrolig vanskelig liga. Samtidig som det finansielle fair play innføres snart, må vi tilnærme oss riktig og være ekstra smarte med hvordan vi selger og kjøper spillere. Det gleder å ansette de best tilgjengelige personene vi kan, fortalte Flood.