Howe: – Eagles vil finne tilbake formen

Manager Howe stiller seg bak Chris Eagles, som har slitt med formen i det siste og er sikker i sin sak når han uttaler at formen vil komme tilbake og ber om oppmuntrende ord fremfor kritikk.

Ving- og playmaker Eagles er uten tvil en god spiller for Burnley, men formen hans har blitt merkbart dårligere siden Watford-kampen forrige måned hvor han havnet på scoringslisten og la opp til et annet. Crystal Palace, Hull og Millwall var kamper der vingen begynte å viste tegn til svakere spill, men manager Howe er sikker på at 25-åringen finner tilbake formen.

foto: burnleyexpress.net

Det er i fotballens natur, noen ganger har du gode perioder, andre ganger dårligere, forklarer manageren. Jeg sier ikke at Chris har hatt en dårlig periode, men når du er en kreativ spiller, er det vanskelig å være konsistent hver uke. Lagene gjenkjenner seg med deg som styrke og kjemper derfor mot deg – noe Chris har måtte overkomme, men han klarer seg, han er en utmerket spiller og vi støtter han og vet at han kommer tilbake.

– Det flotte ved han er at han aldri gjemmer seg eller er ballsky, han vil alltid ha ballen og vil at ting skal skje, sier Howe videre. Vi ser på han som en gnist og hans kreative åpninger gjør han til en viktig del av laget, men så mye som vi stoler på han er vi også avhengige at andre drar lasset. Vi trenger å støtte han og det inkluderer fansen, spillere, trenerne og oss som ledere – fordi han er et spesielt talent, avslutter Howe.