Neste: Bristol City

The Clarets reiser til Bristol City og møter et lag som har vunnet fire av sine fem siste, men sliter stadig mer med skader. Burnley på sin side begynner å merke slitasjen på spillerne og skadene begynner smått å dukke opp og har kun vunnet tre av sine fem forsøk i ligaen.

Eddie Howes menn forlater Turf Moor og skal spille på en bane der hjemmelaget står med 7-4-7 denne sesongen, så mulighetene er der – begge veier.Etter å ha flydd høyt en periode og snakket om Play Off-plass begynte å smått nevnes ble Burnley satt raskt ned på bakken igjen etter lidelsesfulle prestasjoner på hjemmebane.

Hjemmelaget har noen problemer på skadefronten med forsvarer Liam Fontaine (ankel) som den største bekymringen og må antageligvis erstattes av Damion Stewart. Ellers er både midtbanespiller Cole Skuse (tå) og nok en forsvarer Lewis Carey (brudd i kraniet) særs usikre, men kan allikevel få muligheten i likhet med spiss Jon Stead (ankel) og forsvarer Jamie McAllister (ribbein). Robins-manager Keith Millen hentet West Hams Jordan Spence på et kortvarlig lån og forsvareren kommer høyst sannsynlig til å delta i lørdagens kamp.

På Ashton Gate har Bristol fire tap og tre seire siden nyttår, men lagets generelle form har tatt seg opp den siste tiden, sammenlignet med nyårets oppvisninger. Klubbens toppscorer er Brett Pitman, med sine ti mål og er en mann Eddie Howe har god kjennskap til ettersom han ble solgt fra Bournemouth forrige sesong, da Howe fortsatt styrte skuta i det sør-engelske laget. Klubbens andre målmaskin er Nicky Maynard som puttet 20 mål forrige sesong.

Foto: burnleyfootballclub.com

Burnley har fortsatt Martin Paterson, Steven Thompson, Charlie Austin og Chris McCann på skadelisten – selv om sistnevnte er i trening og spiller delvis på reservelaget. Lagets siste skade er hos Dean Marney som fikk seg en smell i kneet mot Coventry og måtte byttes ut i første omgang – men Howe ser an situasjonen i siste liten om Marney skal sendes ut på banen eller skånes.

Flere spillere trenger hvile hos the Clarets og det kan åpne dørene for både Marvin Bartley, som fikk debuten sin nylig og Wade Elliott som ikke har fått all verdens spilletid under Howe. Sist gang lagene møttes endte det 0-0, en kamp som vil huskes best der legenden Grezza utrolig nok bommet på straffe på Turf Moor og en utrolig oppvisning av veteran David James hvor the Clarets hadde vunnet de tre foregående oppgjørene.

Sjefen selv er naturlignok klar for det som kommer og oppmuntrer med følgende:

Det er fortsatt mye å spille for, det er virkelig det. Innspurten er jevn, det er noen fantastiske kamper som venter, noen vanskelige kamper, men for en avslutning på sesongen å se fram til. Det kommer til å kreve mye hardt arbeid og du vet aldri hva som venter rundt hjørnet, men vi kommer til å gi alt og prøve å kjempe oss inn i topp-seks.

Kampen spilles på lørdag 19.3, kl 16:00 på Ashton Gate