Howe: – En perfekt ettermiddag!

Manager Howe hyllet laget etter at de lilla- og lyseblå spilte festfotball og vant overbevisende over en av rivalene i Lancashire på Turf Moor.

Foto: BurnleyFC.com

Tidligere Burnley-sjef Owen Coyle fikk ikke den beste starten på sesongen etter at Martin «Pato» Paterson og Charlie Austin satt inn et mål hver seg i hver omgang og sørget for å gi Bolton-manageren en sur start på Championship-sesongen. Nåværende Burnley-manager derimot er henrykt over måten laget viste seg fram og måten de dro i land en flott og ikke minst viktig seier – uten baklengs.

Men sjefen vet bedre enn å ta av, for selv om the Clarets spilte overlegent og vant komfortabelt, så er sesongen lang og dette var kun den første av mange.

– Det var nok helt klart en perfekt ettermiddag, skrøt sjefen. Jeg mener Bolton er et Premier League-lag, så det å kunne beseire dem slik vi gjorde burde gi alle et løft og selvtillit til å kunne konkurrere mot hvem som helst i denne ligaen. Guttene var fullstendig fenomenale fra start til slutt og det var flere enorme prestasjoner individuelt sett.

Foto: Nathan Scott (via Twitter)

Utfordringen blir å holde det konsistent– Det er kun en kamp, så vi kan ikke ta av, men det ga guttene mye selvtillit og jeg føler de viste stor modenhet. Alle ser tilbake på den siste sesongen her og vi trengte å forbedre hjemmestatistikken, noe jeg mener vi klarte og holdt stand de siste 20 minuttene. De som så Burnley spille hjemme ifjor, ville tenkt at kampen ikke var over ved 2-0, men vi har lært av det og vi spilte med modenhet til siste slutt, som er gledelig. Utfordringen blir å holde det konsistent. 

«Judas Coyle, man høster det man sår»

Upopulære Owen Coyle fikk som forventet en fiendtlig velkomst på Turf Moor da flere fans fortsatt har nag til skotten etter måten han forlot klubben på da Burnley på mirakuløst vis rykket opp til Premier League. Et småfly fløy over Turf Moor med en målrettet beskjed til den tidligere manageren, men Howe innrømmer at han ikke fulgte med på det som angivelig skulle ha skjedd.

– Jeg la egentlig ikke merke til det. I min posisjon fokuserte jeg på mange andre ting og ikke på den Owen fikk, men jeg håper at det ikke ble sagt noe stygt og har på sett og vis forståelse for situasjonen siden Owen var en populær manager og gjorde en strålende jobb her.

– Når man forlater klubben etter å ha gjort den type jobb han gjorde, kommer det alltid til å være noen fans som vil være såret – noe som er forståelig, avsluttet Howe.