Howe: – Enormt frustrerende

Det var en svært misfornøyd manager som talte til klubbens media representanter etter the Clarets’ 3-1-tap for Bristol City. Igjen var det defensive glipp som kostet Burnley et verdifullt- om ikke tre verdifulle poeng og manageren var på ingen måte fornøyd med lagets andre strake tap før langslagspausen. Manageren rettet ikke bare fingeren mot forsvaret som sliter i det siste, men også mot det kollektive som fortsatt ikke klarer å få endene til å møtes på jevnlig basis.

Man skal ikke mange kampene tilbake før Burnley kunne vise til to strake seire, overbevisende prestasjoner og en formkurve som pekte oppover, nå – faktisk kun to kamper senere – er det omvendt og the Clarets bærer preg av igjen å slite. En ting man kan si er at Burnley er konsistente når det gjelder inkonsistens.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg følte at vi hadde mulighet til å vinne kampen etter utligningen. Vi hadde momentumet med oss, men dessverre så gikk vi under for deres to kontringer og vi trenger å gjøre det bedre på banen fordi det er ikke bare forsvarene som må skjerpe seg, utdypte sjefen. Når man analyserer målene, var det mål vi kunne unngått, ikke bare en eller to ganger, men tre ganger – tar tar naturlig nok ansvaret for det, men vi må gjøre det bedre kollektivt.

Det var simple mål og jeg vet at det begynner å høres dumt ut, men de er det fordi det ikke er fundamentale problemer. Det er kun et tilfelle der man slipper opp og mister konsentrasjonen, noe vi hele tiden blir straffet for. Jeg vil ikke si at vi har blitt utspilt noen gang denne sesongen, kanskje foruten Middlesbrough tidligere sesongen og idag var det ingenting annerledes, vi holdt på ballen i lengre perioder av kampen og frustrerte dem, men til syvende og sist så vi ut som om vi hele tiden skulle slippe inn mål og det er bekymringsverdig.

Det er enormt frustrerende og jeg vet at fansen føler det samme. Alle er i samme båt der vi vinner og taper sammen, forsvaret er et område vi trenger å jobbe med og jeg kan forsikre alle at det er noe vi kommer til å gjøre. Vi kommer til å gå gjennom alt og løfte enhver stein fordi vi må forbedre oss, men nå har vi Michael Duff ventende og han trenger kun et par uker med fitness-trening og er forhåpentligvis ikke langt unna. Han kommer til å være et veldig bra, voksent hode i gruppen, det viktigste er at vi holder fast på egne prinsipper og har tro på at det vil snu seg for oss der vi igjen blir konsistente og får til nye sammenhengende seire, avsluttet manageren.

Foto: Dearscotland.com

På motsatt banehalvdel fant vi Derek McInness, en relativt fersk Bristol-manager som frydet seg over resultatet og håpet at seieren var et vendepunkt i Citys sesong – the Robins vant nemlig for første gang på hjemmebane denne sesongen.

Det var en som om en stein datt av skuldrene våre og jeg håper at spillerne vil føle seg mer komfortable når de går inn i neste hjemmekamp. Vi har sendt fansen vår hjem lykkelige og jeg kunne ikke vært mer henrykt for spillernes del som har jobbet hardt på treningene siden jeg ankom.

Vi kommer til å bruke pausen til å hvile noen og jobbe med de som ikke har blitt involvert i så mye og det kunne ikke ha kommet på et bedre tidspunkt for oss ettersom vi har hatt en bra uke.

– Syv poeng fra vanskelige kamper mot Barnsley, West Ham og Burnley er en flott tilbakekomst, men ingenting er rosenrødt enda og vi må fortsette å forbedre alle våre aspekter i spillet, avsluttet McInness.