Nok et kjedelig tap i Bristol

(Bristol City 3-1 Burnley): En relativt jevn omgang med flere sjanser og et Burnley-lag som manglet det lille ekstra sørget for et billig mål til hjemmelaget like før sidebytte, men like etter pausen utlignet Ross Wallace og tangerte samtidig en nesten syv år gammel rekord med sitt fjerde mål på like mange kamper. Gleden varte ikke lenge takket være Brett Pitmans fine mål etter timen, Adomah fulgte opp kvarteret senere med 3-1 og atter en gang sto Burnley-forsvaret i fokus.

Det var få endringer i lagoppstillingen til manager Howe som kun erstattet Andre Amougou med Brian Easton, dermed besto Burnley forsvaret av Trippier, Edgar, Mee og Easton. Michael Duff som fikk et kort innhopp fra benken i forrige kamp, ble i dette tilfellet erstattet med nevnte Andre Amougou som har spilt noe opp- og ned.

Hjemmelaget startet best og presset mest i åpningsminuttene der Burnley måtte forsvare seg godt og holdt det gående med mindre halvsjanser. The Clarets kom seg etterhvert mer i kampen med kontringer på kantene og deres første sjanse kom først etter kvarteret, men Bristol har en klassekeeper i David James som ryddet opp.

Hjemmelaget fikk en kjempemulighet minuttet senere når leiesoldat Pearson satt fart og sendte den til Maynard i feltet – fem meter unna buret – klarte å sende ballen like utenfor, like etter prøvde Adomah seg, etterfulgt av Rodriguez og Austin. Slik fortsatte det i en stund og begge lag viste offensive muskler, manglet det lille ekstra.

Gjestene brukte tiden til å teste ut David James ved flere anledninger, men ingen klarte å overliste den tidligere landslagskeeperen. På motsatt side sto Lee Grant stødig fram til Pearson mottok ballen i feltet, med brystet og til tross for tre(!) Burnley-forsvarere på ballen, klarte ingen å gjøre noe med leiesoldatens mål etter 42 minutter.

Ballen traff debutanten i brystet og spratt videre retning mål – bedre ble det ikke at Lee Grant kastet seg til motsatt side og man kan si the Robins gikk til pause med en fortjent ledelse, men det hjalp ikke på frustrasjonen for the Clarets hadde også et fåtall sjanser som burde endt med nettkjenning.

Etter sidebytte tok det ikke lang tid før stillingen sto 1-1; Junior Stanislas satte fart og sendte kula videre til Ross Wallace som plasserte lærkula rett i nettet – hans fjerde mål på like mange kamper og tangerte Gareth O’Connors rekord fra 2005 i det 47.minutt!

Kampen åpnet seg betraktelig og Brett Pitman ble satt inn. Flere kontringer og sjanser senere lurte Maynard offsidefellen, la inn til Pearson som sendte videre til Brett Pitman og Bristol City var tilbake i ledelsen etter timen spilt. Hjemmelaget fikk følgelig blod på tann og satte inn storoffensiv mot the Clarets som måtte forsvare seg med nebb og klør, men slet med the Robins’ angrepsstyrke bestående av Maynard og målscorerne Pitman og Pearson.

Manager Howe trengte friskt blod og Keith Treacy ble satt inn til fordel for Junior Stanislas. Byttet hjalp lite og det må henge en mørk sky over the Clarets som fikk frispark i god posisjon på Citys banehalvdel, legger inn, Bristol rydder opp, bryter, kontrer og  hurtigtoget Adomah satte fart mot Lee Grant. Til tross for Bartleys iherdige forsøk gjorde ikke vingen ingen feil og satte inn 3-1 i det 73.minutt etter et fantastisk 50-meters løp etterfulgt av en flott avslutning.

Noen bytter fulgte hos begge lag, mindre sjanser ble skapt og kampen ble avsluttet med nok et skuffet Clarets-lag som igjen kunne konstatere at til tross for akseptable individuelle prestasjoner, så var det det kollektive som sviktet og flere vil rette fingeren mot et stadig mer lekkende forsvar. Hjemmelaget derimot dro i land deres første hjemmeseier denne sesongen.

BURNLEY: Grant, Easton Mee, Edgar, Trippier, Wallace, McCann (Hines 78), Bartley (Marney 86), Stanislas (Treacy 72), Rodriguez, Austin
Innbyttere: Stewart, Amougou
Gule kort: Wallace 75, Edgar 87

BRISTOL CITY: James, Skuse, Fontaine, Nyatanga, McGivern, Adomah, Elliott, Kilkenny, Pearson, Bolasie, Maynard
Innbyttere: Woolford, Wilson, Cisse, Gerken, Pitman
Gule kort: Pitman 75