Wallace vil ha minst ti mål denne sesongen

Midtbanespiller Ross Wallace har nettet i tre kamper på rad, en oppnåelse få Burnley-spillere har klart de siste årene og naturlig nok er dette en statistikk motoren ønsker å fortsette med og gjøre det til fire strake mot Bristol City idag. 

Foto: BurnleyFC.com

Dagens kamp mot Bristol City er et oppgjør som uten tvil blir en av den vanskeligere sjangeren for the Clarets ettersom den kommende motstanderen ligger på bunnen av tabellen og vil følgelig opp. På motsatt side venter et Burnley-lag som har hatt en opp- og ned sesong med inkonsistente resultater og prestasjoner, men til tross for dette så har en spiller vist seg fram fra en positiv side; Ross Wallace.

Vingen har nettet i tre seriekamper på rad (Coventry, Blackpool, Leicester) og med mål mot Bristol City blir han den første spilleren som scorer i fire strake kamper etter Gareth O’Connor fra 2005 – riktignok fikk han på daværende tidspunkt hjelp av to straffemål. Sist gang en (eller flere) Burnley-spillere klarte å nette i tre kamper på rad var under opprykksesongen og da var det både Grezza og Pato som sto for æren.

En gledelig sammenligning som kan trekkes fram er at sist gang Wallace hadde en lignende formkurve (tre mål på fem kamper) var i Sunderland 2006/07-sesongen, samme år som the Black Cats ble serievinnere og rykket opp til det gode selskap.

Jeg har en liten og god periode der jeg scorer mål for øyeblikket og forhåpentligvis vil det fortsette inn i neste kamp, før vi tar en landslagspause, sa Wallace. Det er alltid fint og jeg kunne tenke meg å nå tosifret antall mål denne sesongen og håper å kunne klare det, hvis jeg fortsetter å spille, fortsetter å få nok sjanser håper jeg å komme dit og krysser fingrene for det. Som oftest pleier det å ende på seks eller syv, men jeg burde klare å få flere.

Foto: BurnleyFC.com

Leicester er et godt lag, men det mest skuffende var at vi ikke klarte å score flere mål mot dem. Vi det er noe vi må gi spill på og score mer, vi ser fram til Bristol City. Vi har spilt ganske bra på bortebane denne sesongen og hvis vi får tre poeng går vi inn i en landslagspause med et positivt resultat på vår samvittighet. Ligaen er såpass trang og vi har en kamp til gode, så det er fortsatt mye å spille for denne sesongen, avsluttet midtbanespilleren.

 

Før kampen mot nevnte Bristol City står Wallace med fem mål og er godt på vei i å slå sin tidligere rekord på syv mål, som var hos Preston North End 2009/10-sesongen. Manageren fryder seg over formen Wallace har vist, samtidig som det er en god trygghet å vite at hvis både Rodriguez og Austin skulle stå fast – er det alltid noen andre som kan brette opp ermene og score mål.

Han er en spiller med utrolige ferdigheter og har en fantastisk venstrefot, skrøt Howe. Jeg vil si at det eneste som manglet hos Ross var flere mål, han har vært nest sist på mange mål denne sesongen og jeg er henrykt over at han begynner å komme på scoringslisten. Det gleder meg og han har fortjent det fordi han er en av våre mer konsistente spillere og utgjør en stor del av vårt angrepsspill, avsluttet manageren.