Opprettholdt tradisjonen og vant på overtid!

(Coventry 1-2 Burnley): En tam første omgang sendte lagene i garderoben målløse, men etter pause var det the Clarets som dominerte på Rioch Arena og frustrasjonen ble lite bedre når McDonald sendte Coventry i føringen etter timen spilt.

Kvarteret senere var det Burnleys tur og takket være smarte trekk havnet ballen hos Wallace som utlignet. Med ti minutter igjen av kampen ble Coventry redusert til ti mann, en storm fosset mot Sky Blues-buret og etter skummelt mye press dukket Charlie Austin opp og sørget for en viktig borteseier!

Manager Howe gjorde kun en endring fra forrige start-XI der Charlie Austin ble tatt ut til fordel for Keith Treacy som ikke har fått mye spilletid siden overgangen fra Preston i sommer. Kampen startet friskt med positivt spill der begge lag fikk en håndfull forsøk der gjestenes Treacy kom nærmest etter ti minutters spill, men derfra var det mer hjemmelaget som styrte showet med effektivt spill som frustrerte Burnley.

The Clarets hadde til tider flaksen på sin side når Coventry sendte troppene retning Lee Grant og fikk et par gratis sjanser takket være tidvis noe uforståelige Amougou- klareringer. Fem minutter før pause ble Treacy tatt ut, inn kom Austin og formasjonen gikk tilbake til 4-4-2 der Stanislas igjen fikk spille på kanten – en posisjon der han har sprudlet tidligere. Like før pause fikk nevnte Amougou en kjempesjanse der han ofret seg i feltet under et hjørnespark og like etter var det action på motsatt side der McDonald fikk testet ut keeper Grant. Austin prøvde seg også, men lagene gikk til pause uten mål.

Annen omgang startet friskere av Burnley der de virket betraktelig mer komfortable med 4-4-2 og ganske flere sjanser enn i første omgang, men det hjalp lite for det var hjemmelaget som satt inn åpningsmålet. Hjemmelaget la inn i lærkula i feltet der kula havnet mellom Amougou og Edgar og rett på hodet til Cody McDonald etter timen spilt. Til the Clarets store frustrasjon kom målet i en god periode og dermed måtte noe gjøres; Amougou ble tatt ut til fordel for Ben Mee.

73 minutter var spilt når Burnley-presset omsider ga uttelling; et innlegg ble lagt mot Jay-Rod som på vakkert vis ble sendt mot Austin, angriperen lurte alle og ballen trillet til Ross Wallace som klinket kula rett i nettet og utlignet. I situasjonen med Rodriguez fikk spissen seg en smell i ansiktet, ble liggende nede og manageren valgte å sette inn Zavon Hines og skåne toppscoreren. Begge lag jaktet mål nummer to og Burnleys Lee Grant måtte jobbe, men viste klasse med flere gode redninger.

Med et ti minutter igjen kastet 18-årige Gael Bigirimana seg i en duell med begge føttene mens dommeren stå kun meter unna og dermed ble midtbanespilleren pent tildelt direkte rødt kort. Med ti mot elleve, satte the Clarets inn stormangrep mot Coventry-buret og skapte sjanser på rekke og rad, men keeper Murphy maktet å feie alt til side.

Til tross for Murphys innsats, klarte ikke sisteskansen å gjøre noe med Charlie Austin som dukket opp i det fjerde tilleggsminutt, nettet inn et viktig på hjørnespark og sørget for deres første seier på tre forsøk!

BURNLEY: Grant, Easton, Amougou (Mee 65), Edgar, Trippier, Treacy (Austin 40), McCann, Bartley, Wallace, Stanislas, Rodriguez (Hines 75).
Innbyttere: MacDonald, Stewart.
Gule kort: Rodriguez 32, Bartley 54, Wallace 66, Edgar 78, Hines 90+5

COVENTRY: Murphy, Christie, Hussey, Keogh, Wood, Clingan, Bell, Thomas, Bigirimana, McDonald, Jutkiewicz.
Innbyttere: Cameron, Dunn, Deegan, Baker, O’Donovan
Gult kort: Bell 57
Rødt kort:  Bigirimana 81

Dommer: Graham Scott