Howe: – Klar for utfordringen

Høvdingen Howe innrømmer at konsistens er Akilleshælen til the Clarets i det manageren forbereder troppene til nok en utfordring før serien tar en pause og fokuset overføres til den internasjonale arenaen. I lys av en kommende to-ukers pause, håper sjefen derfor at troppene drar i land en viktig seier som vil sende Lancashire-laget oppover på tabellen.

Foto: BurnleyFC.com

Det er ikke bare Burnley som har opplevd opp- og nedturer siden sesongstart, man kan trekke fram naboene Blackpool; en utfordrer Burnley vant komfortabelt 3-1, men som slaktet tidligere Premier League-kjempene Leeds 5-0, kun dager etter. The Clarets’ inkonsistente form der ikke bare resultatene, men også prestasjonene varierer stort fra kamp til kamp og det gjenspeiles med tabellplasseringen. Nettopp det er noe sjefen håper å kunne rette opp, jo fortere jo bedre, men en kamp av gangen.

Vi er ikke de enste som er inkonsistente, jeg tror at man hører det orde bli nevnt ved flere anledninger og under varierte omstendigheter, understreket Burnley-sjefen. Lag klarer mindre sammenhengende resultater, før de blir beseiret og vi er i samme gruppe som mange andre antageligvis frustrerte lag som tenker på det samme og jeg tror at enhver manager prøver å gjøre noe med den manglende konsistensen. Det er en veldig, veldig stram liga og med to seire kan man fort havne blant topp seks, vi har en kamp til gode, så mye kan endres relativt fort, men hvis man ser på tabellen er ikke vår posisjon noe vi er tilfreds med.

Foto: BurnleyFC.com

Manageren håper at lagenes kommende oppgjør på Ashton Gate vil gjenspeile tabellen der Bristol City sliter og befinner seg på bunn og fortsatt uten hjemmeseier, men Howe vet også at et City-lag under press og med en nyansatt manager på ingen måte er en søndagstur i parken. Det sjefen derimot krever av sine disipler er en helhjertet prestasjon av samtlige.

Ser man på Bristols posisjon, kan man lett si at det er en gyllen sjanse for oss å hente hjem tre poeng, men det kommer til å være en veldig vanskelig kamp. De har ikke vunnet hjemme denne sesongen, men har en ny manager og det kommer til å bli en veldig vanskelig kamp for oss, de har hatt sine problemer dette året, men de tok et sterkt poeng fra West Ham og føler nok at de er på vei opp igjen og har en ny mentalitet. Vi må forsikre oss at vi tilnærmer oss kampen på samme måte som de foregående, der vi har virket truende, vi har vunnet tre bortekamper og det hadde vært herlig å gjøre det om til fire.

Det er en veldig viktig kamp for oss. Vi går inn i en to ukers pause etter denne kampen og derfor hadde det vært herlig å vinne den. Jeg tror at det ville sendt oss oppover på tabellen og med en kamp til gode, ville ting begynne å se lysere ut, avsluttet manager Howe.