Howe er fornøyd med sesongens første oppkjøringskamp

Manageren var fornøyd med det han så på banen da the Clarets møtte Altrincham på deres Moss Lane igår, hvor de lilla- og lyseblå vant komfortabelt 4-2 over det ny-nedrykkede laget. Burnley-sjefen fant tid til å skryte av målscorerne Alex «Macca» MacDonald og Martin «Pato» Paterson, samtidig som det kommer fram hvorfor publikums-favoritten Jack Cork ikke ble Burnley-spiller.

Tre mål i første omgang (A.MacDonald 9′, C.Eagles 19′, M.Paterson 33′) og like mange i annen (A: Chadwick 47′, 49′ B: C.Iwelumo 67′) sørget for en underholdende oppvarmingskamp over 90 minutter hvor manageren sendte ut to forskjellige lag som begge fikk spille en omgang hver seg.

Blue Square North-laget Altrincham kom tilbake og resultatet sto 3-2 på et tidspunkt etter pausen er manageren likevel fornøyd med det han så.

Foto: burnleyfootballclub.com

Jeg er tilfreds med oppvarmingen jeg så og at vi ikke fikk noen skader – som er det viktigste på dette tidspunktet, forteller sjefen. Vi er fortsatt på et veldig tidlig stadie, hvor spillerne kun har vært med oss i ti dager, så 45 minutter er nok grensen for hva de er kapable til å spille, vi må opparbeide formen deres tilbake og jeg er henrykt over alle 22 og vet at det er mye mer å hente. , avsluttet sjefen.

Kampens første målscorer, Alex MacDonald er en som ikke har alt for mange kamper under beltet mens Howe har styrt Burnley-skuta, men etter oppvisningen følte manageren at litt skryt var på sin plass. Samtidig som Pato også fikk satt inn et mål etter et lengre skadeopphold, som også fortjente et varmt ord eller to.

Det var en flott mål av Alex, han er en talentfull spiller. Vi har høye forventninger for han, han gjorde det bra og sprudlet, han har en flott holdning og karakter som forhåpentligvis fortsetter å gjøre det bra, skrøt Howe om Alex «Macca» MacDonald og fortsatte om Pato;

– Han viste hva han er god for, han løp forsvarerne i senk, jobbet dypt og var mye bakpå som er ganske sjeldent i disse dager, samtidig som han gjorde det bra, fikk et mål og kom seg gjennom kampen skadefri som er positivt for oss.

foto: Burnleyfootballclub.com

The Clarets slapp inn to kjappe mål like etter sidebytte, men manageren virket ikke altfor bekymret for det –

Man vil helst ikke slippe inn mål og det er alltid skuffende når det skjer, men det er derfor man har oppkjøringskamper og oppkjørings-kampene handler nettopp om å bygge opp spillerne igjen og innen vi skal møte Watford er jeg sikker på at alt kommer til å være organisert og klart. 

Når det gjelder overgangsmarkedet forteller manageren at klubbene har kommet til enighet hva Clarke Carlisle angår, men det gjenstår for hovedpersonen å bli enig med the Lilywhites om sine personlige vilkår, samtidig som det kommer en forklaring på hvorfor Jack Cork ikke kunne bli en Burnley-spiller.

Foto: PA Photos

– Klubbene har kommet til enighet med hverandre og nå er det kun opp til Clarke å bli enig med Preston. Han har vært en fantastisk tjener for klubben og jeg kan ikke rose han høyt nok, både som person og spiller – hans innstilling og engasjement kan aldri betviles og han har vårt beste ønsker og jeg er sikker på at han kommer til å gjøre det bra også neste sesong.

– Vi bygger for fremtiden og prøver å skape et konkurransedyktig lag som vi føler må forsterkes på visse områder, men får å få til det må vi få inn penger og vi håper å få inn noen kropper innen neste uke – det jobber vi mot og vi må gjøre laget sterkere, sier Howe som prøver å ha laget klart før Bristol Rovers-kampen om en uke. Det er målet vårt og en mulighet til å gi laget tid til å stifte bånd og la ting falle på plass og i en ideell verden ønsker man å ha mesteparten av laget klart innen da. 

Det er en skuffelse, ikke minst for fansen som tok Jack til seg, samme som oss og spillerne, men det ble beklageligvis for tungt for oss. Det ble for mye for oss og vi kunne ikke bikke over den grensen som gjorde at vi ikke kunne konkurrere med de andre, da de tilbød mer enn det vi kunne, avsluttet manageren.