Howe: – Et lag i overgangsfase

Manageren bagatelliserte 2-0 tapet mot Crystal Palace ved å forklare at laget er i en overgangsfase mot å bli det nye Clarets.

Foto: BurnleyFC.com

The Clarets tapte 2-0 i London med ett mål i hver omgang, samt en utvisning av Marvin Bartley på overtid gjorde kampen maks uheldig for laget, men etter kunngjøringen av avtalen rundt Bournemouth-spissen Danny Ings – den første av flere forventede de kommende dagene – er manageren innstilt på å sammenstille laget «på nytt» og implementere sine langtidsplaner i laget.

Problemet med denne sommeren er at spillerne vi har her, har sett andre spillere forlate og det er utrolig vanskelig å starte en ny sesong mentalt for spillerne som må akseptere det, forklarer Howe. Det er litt å plukke opp her og der, men vi må komme i gang fort og løfte laget fordi det har vært noen vanskelige dager, men det er verken bra å syte eller klage. Vi må bygge et nytt lag og er en overgangsfase og tror ikke at noen kan stille spørsmål ved det.

Foto: BurnleyFC.com

Det gjenstår mye jobb foran oss, vi har noen virkelig gode spillere, men vi må bygge opp laget med en ny lagånd og det er vanskelig på dette stadiet av sesongen fordi sesongen har akkurat startet. Vi  må bygge opp sesongen, noe som ikke er ideelt, så vi må være realistiske, vi har mistet mange spillere og nå trenger å holde sammen som klubb. Mine planer er her er langsiktige og jeg ser på ting over sikt og håper alle kan holde seg samlet slik at vi kan komme oss ut og over på den andre siden.

Sjefen brukte også tid på å fortelle litt om de påståtte overgangene som skjer i bakgrunnen for the Clarets.

Antallet vi er er veldig lett og vi trenger å hente inn noen. Fremgangen er saktere enn det jeg så for meg, men det er slik disse tingene kan utarte seg noen ganger. Vi kommer til å få inn noen, forhåpentligvis de vi har satt oss som mål, som kan være med å bygge opp et bra lag.

Vi nærmer oss, men det andre målet gjorde det til en oppoverbakke og vanskelig, Vi må lære oss å forsvare oss bedre og det var simple mål å slippe inn, det er et område for oss å jobbe, det er klart, avsluttet manageren.