Howe etter Watford-kampen

Eddie Howe var full av lovord etter at spillerne sikret sin andre strake seier og satt press på lagene som også kjemper om det samme; Play Off. De lilla- og lyseblå klatret opp to plasser og besitter nå 8.plassen før oppgjøret med Cardiff i midtuken.

En sterk- og viktig seier over Watford sendte the Clarets opp til en 8.plass takket være mål av Chris Eagles og navnebror Iwelumo i andre omgang. Kampens første mål kom på et merkelig selvmål etter åtte minutter og sendte Burnley i føringen, men den gleden ble kansellert fem minutter senere av Watfords toppscorer Danny Graham – derfra åpnet kampen seg.

Lørdagens tre poeng kom på et kritisk tidspunkt, da laget kun har bortekamper denne måneden og trenger alle poengene de kan skrape sammen hvis de ønsker å trone blant de seks øverste.

Det er en stund siden siden vi hadde noen seire på rad og nå som det er bak oss, kan vi reise til Cardiff og forhåpentligvis gjøre de til tre på rad, forteller manager Howe. Mye kan gjøre både hjemme og borte, men vi trenger å ta en kamp av gangen og prøve å vinne. Jeg er sikker på at lagene rundt oss begynner å legge merke til oss, for det er alltid et lag som finner formen underveis og la oss håpe at det laget blir oss – denne ligaen er trang og vi er nære de øverste. Vi er midt i det og ønsker å fortsette med vår gode form de neste ukene og se hvor det tar oss hen.

På en bane som minnet om pudding fikk the Clarets den perfekte start når keeper Scott Loach hadde som hensikt å klarere ballen utenfor feltet, men endte opp med å sende ballen i Dale Bennett og lærkula kunne pent sprette i åpent mål.

– Det var uten tvil et merkelig mål og de er ikke akkurat det vi jobber med på treningene – men vi tar dem gledelig når som helst. Watford kom tilbake og det var sjanser for begge lag, før vi fikk det viktige målet i andre omgang – og når vi fikk ledelsen virket vi komfortable.

– Det er ting vi kan bli  bedre på, spesielt på det defensive er det områder vi kan jobbe med, men generelt sett er jeg fornøyd. Vi viste at det kom til å være en real kamp hvor vi måtte fokusere og ha den rette innstillingen – du kommer ikke her og tar poeng uten å ha det, men vi holdt ut, måtte tidvis forsvare med våre liv og det var øyeblikk med klasse.

– Chris Eagles spesielt. viste klasse og vant kampen for oss. Vi kom hit med det formål å spille i 4-4-2 og en plan med håp om å vinne kampen, fordi vi følte at vi trengte det, vi gamblet litt og spilte uten Charlie Austin som har hatt problemer med mandlene. Men når Chris Iwelumo kom inn så var han utmerket, han spilte en stor rolle i det andre målet og satt inn det tredje, men hans totale spill var veldig bra og jeg er henrykt. Han har en herlig mål statistikk denne sesongen og har vært en positiv innflytelse på laget og fortjente den muligheten fordi han har trent så hardt, han har en flott innstilling og jeg kan ikke skryte nok av han, sier manager Howe.