Howe: – Fornøyd med forsvaret

Etter en noe travel start på sesongen har manager Howe hentet fire spillere, derav tre høyst etterlengtede forsvarere. Sjefens siste signering, Joseph Mills var i følge sjefen den siste brikken i puslespillet – på forsvarfronten, mens nå rettes blikket mot andre deler av banen som trenger forsterkninger. 

Foto: BurnleyFC.com

Fra før av har Jason Shackell og Luke O’Neill blitt hentet til Turf Moor som betyr at det er to spillere per plass, et scenario Howe er veldig tilfreds med.

– Defensivt er vi sterke, poengterte sjefen. Vi har dekning i alle posisjoner og en god balanse mellom venstre- og høyrebeinte spillere, høye og altetiske – jeg er fornøyd med hvordan vi ser ut bakerst og er ferdige i den forstand. Nå rettes blikket mot andre områder som trenger forsterkninger, men laget begynner å komme seg. 

Etter Mills-overgangen igår har manageren to offensive venstrebacker til sin disposisjon, nevnte Joseph Mills og Danny Lafferty, i tillegg til Ben Mee som også har vist at han kan beherske posisjonen. Selv er Howe sikker på at Mills fortsatt har de beste årene foran seg og utdyper;

Foto: BurnleyFC.com

– Han har en utmerket venstrefot, energisk og atletisk. Han er en offensiv back og en kvalitetsignering som vil tilføye mye i laget, ung og med et enormt potensiale – jeg er henrykt over å kunne hente han og ser fram til å jobbe med han. Han har erfaring fra Championship og det å være i et suksessrikt lag, men for hans egen karrieres del trenger han kamper og jeg ser fram til å jobbe med han og utvikle spillet hans ytterligere. 

22-årige Mills er to år eldre enn både O’Neill og George Porter, mens Shackell er 28 år med over 250 kamper på CV’en, noe som faller i god tone hos sjefen der unge og sulte spillere blandes med eldre og erfarne.

– Jeg mener vi har en god balanse. Vi har et ungt lag, men vi har mange spillere med en sesongs erfaring under huden – så har vi et par spillere med veldig god erfaring og karakter som er veldig viktig for å hjelpe de unge i riktig retning, avsluttet manageren.