Shackell ny Burnley-kaptein

Sommerens signering Jason Shackell er valgt til å lede the Clarets på banen, en oppgave Chris McCann tok seg av ifjor. Sjefen er veldig sikker i sin sak at de lilla- og lyseblå nå har sikret seg en naturlig leder til å dirigere Lancashire-laget i riktig retning. 

Foto: BurnelyFC.com

Manager Howe har forsterket godt i forsvaret denne sommeren. Tre forsvarere har ankommet Turf Moor, deriblant nevnte Jason Shackell fra Derby hvor han vikarierte som kaptein gjennom sesongen. Howe har aldri lagt skjul på at Shackell er en han beundrer, så det kommer ikke som et stort sjokk på fotballverdenen at 28-åringen ble valgt som ny Burnley-kaptein.

Chris McCann som har hatt oppgaven den siste sesongen har gjort en god innsats i rollen, men Burnley-manageren føler at armbåndet kler en forsvarer bedre, fremfor en defensiv midtbanespiller. En annen faktor er at McCann til tider ble holdt litt tilbake ettersom kapteinrollen innebærer betraktelig mer enn spill og taklinger på midtbanen.

Shackell fikk prøve seg i sin nye rolle i helten mot Altrincham, der the Clarets vant 4-1.

Foto: BurnelyFC.com

Jason blir kaptein for det kommende året, bekreftet Eddie Howe. Det er verken manglende respekt eller kritikk av Chris McCann, han er en leder på sitt vis og var en utmerket kaptein for oss ifjor. Vi verdsetter han svært høyt, både som spiller og person, men vi føler at Jason er en naturlig leder og jeg tror at det tar bort litt av presset på Chris. 

Han har hatt to år der han var ute med skade og jeg ga han båndet, det i sammenheng med å spille hver uke var en stor oppgave for han. Jeg mener han behersket posisjonen veldig bra og håper at det en mindre byrde for han og tillater han å være den spilleren vi vet han er.

Vi ønsket også enda en leder og stemme i forsvaret og jeg mener det var vår akilleshæl forrige sesong; at vi ikke hadde nok stemmer på banen. Det er Jasons naturlige rolle og jeg mener at han har tatt den fint til seg, han er en alle respekterer og vi så alle med en gang hvor god spiller han er, avsluttet sjefen.