Nytt fra Burnley-leiren

Det er som kjent sesongoppkjøring på balløya der samtlige lag har treningskamper, være seg i hjemlige trakter eller andre steder i verden. Burnley er ikke annerledes og møtte nylig Altrincham som de komfortabelt vant, samtidig som sjefen fikk prøvd ut nye taktikker, spillere fikk gleden av å sparke ball igjen og nye ervervelser fikk vist hva de er gode for. 

Foto: BurnleyFC.com

Vi startet med litt kjedelige nyheter. Energiske Bartley som aldri er redd for å kaste seg inn i en duell, er ute av spill etter å ha revet opp en tidligere ankelskade og må belage seg på flere uker på sidelinjen.

– Marvin har hatt en masete problem i en lenger periode, som går tilbake til forrige sesongslutt. Han kjente smerte i ankelen, gikk til scan og hvilte i sommer med litt rehabilitering, men det kom tilbake. Det er skuffende å miste han siden han har trent veldig bra i oppkjøringen, men vi må la han hvile i tre-fire uker og forhåpentligvis er han tilbake i begynnelsen av sesongen, bekreftet Howe.

Skaden til Bartley betød følgelig at det kun ble tilskuerplass på Moss Lane, der Lancashire-laget danset med Altrincham og vant komfortabelt 4-1 etter to Austin-mål og magi av Ings og McCann. Hyggelig var det også å se at Martin Paterson klarte seg gjennom en omgang i en kamp der manageren sendte ut to forskjellige lag i hver omgang – noe som bød på flere debuter.

– Jeg kjente at det var en god følelse rundt oss, sa Howe etter kampen. Guttene viste sterk målbevissthet og ønsket å vinne kampen ved å gjøre ting riktig, så jeg er svært tilfreds – hva vi ser etter er først og fremst å forsikre oss at vi er fokusert fra den første kampen, uavhengig av hvem vi skal spille mot. 

Foto: BurnleyFC.com

– Guttene virket skarpe, beveget ballen bra og skapte mange sjanser i begge omgangene. Det var spesielt godt å se spissene. Martin var utmerket og kunne ha scoret to-tre mål, Danny scoret nærmest på sin første berøring og var konstant aktiv, mens Charlie scoret to – det er det han gjør.

Manageren fikk også se sine nye ervervelser i aksjon, der blant annen Jason Shackell fikk trening i å lede Burnley-troppen ute på banen i sin første kamp som kaptein. Ellers fikk Joseph Mills, Luke O’Neill og George Porter sine debuter der sjefen var tilfreds med det han så.

Jason spilte på samme vis om på treingene og virket veldig komponert. Like gjorde det utmerket i sin første kamp, Joseph var teknisk veldig god – samme som George Porter i annen omgang. Alt i alt er jeg henrykt, det er en god start og nå ser vi fram til å ta det videre til Bury på tirsdag, avsluttet manageren.

BURNLEY (1.omg): Grant, O’Neill, Long, Shackell, Mills, Hewitt, Wallace, McCann, Stanislas, Paterson, Jackson
(2.omg): Stewart, Trippier, Lafferty, Duff, Mee, Marney, Ings, MacDonald, Treacy, Porter, Austin.

Ellers er vingen Keith Treacy igjen tatt med i Giovanni Trapattonis irske tropp som skal møte Serbia neste måned. Vennskapskampen finner sted 15.august i Beograd.