Howe: – Fortjent seier

Sjefen var fornøyd med seieren over Middlesbrough, selv om skadene på Junior Stanislas og Martin Paterson satte gledesrusen litt i skyggen. 

Foto: BurnleyFC.com

Sjefen var naturlig nok begeistret på sitt ett-års jubileum etter at the Clarets dro i land deres syvende seier på ni forsøk. Begge målene kom i første omgang, første av ingen andre enn toppscorer Jay Rodriguez, mens mål nummer to kom av nysignering Trippier – og derfra var det ingen vei tilbake.

Jeg føler ikke at dette var snakk om flaks og vi føler at vi fortjente å vinne, som gjør det til syv av ni nå, sa sjefen. Man vet hvordan jeg er og jeg ser tilbake på Leeds-kampen som ergrer meg, fordi vi burde hatt åtte av ni. Laget har utviklet seg og blitt stadig bedre, og min beskjed til guttene var å vise Middlesbrough at vi er et bedre lag enn det de så tidligere denne sesongen. 

De gode nyhetene er at de antageligvis vil si at vi har forandret oss som lag, vi har vunnet over Middlesbrough, West Ham og andre vanskelige baner, så det er ingen grunn til hvorfor vi ikke kan konkurrere med de beste lagene i denne ligaen.

Foto: BurnleyFC.com

– Vi har gjort det og troppens holdning endres i takt med tiden, som var nøkkelfaktorer vi måtte adressere og vi er henrykt over utfallet. Men vi tar ikke av av den grunn, det er forsatt en lang vei igjen og det gledelige er at vi er stadig bedre og føler vi utvikler oss som lag. 

 Vi hadde en kampplan og guttene utfylte den fullt ut. I første omgang beveget vi ballen mye, spilte veldig godt og så ut som vi kunne score flere mål og åpnet dem med Martins fart der Jay Rodriguez var utrolig vanskelig å spille mot.

– I annen omgangen var vi beviste, gjorde gode valg og var profesjonelle som gjorde det til en flott seier for Middlesbrough er et vanskelig sted å spille.

– Vi begrenset mulighetene deres til kun en sjanse av Lee mot slutten, foruten det hadde han ikke så mye å gjøre. Vi tettet igjen hullene og våre tre midtbanespillere, inkludert Marvin når kan kom inn, var utmerkede og fortjente seieren, sa sjefen.