Sterk seier på Riverside

(Middlesbrough 0-2 Burnley): The Clarets fikk en pangstart på kampen med et tidlig mål takket være toppscorer Jay Rodriguez og Kieran Trippier økte med et langskudd midtveis i omgangen. Stillingen sto til pause og etter sidebytte fikk the Clarets seg en smell med en Stanislas-skade som reduserte gjestenes offensive løp. En jevn annen omgang førte kun til noen bekymringsfulle Burnley-skader og et solid forsvar som sto imot presset og dro i land en sterk seier på Riverside.

Som forventet returnerte Kieran Trippier til lagoppstillingen og ble styrket av Michael Duffs tilbakekomst – noe uforventet. Ellers startet Junior Stanislas, mens veteranen Brian Jensen varmet benken for første gang siden skaden han pådro seg et par måneder siden. Oppgjøret på Riverside Stadium var forøvrig leiesoldatens Sam Vokes siste med Turf Moor-laget, som spilte i helgult.. Hjemmelaget på sin side ble styrket av Lukas Jutkiewicz som fikk gjennom hastelånet fra Coventry – verdsatt til £1,5m, skal man tro rykter og aviser.

Burnley fikk en pangstart med flere gode angrep og etter seks minutter ble et hjørnespark levert av Ross Wallace servert; David Edgar lurte alle ved en sin flikk og ballen havnet hos toppscorer Jay Rodriguez som sendte ballen i nettet og sendte the Clarets i føringen. Gjestene fikk følgelig blod på tann og skapte flere sjanser som fikk den tilreisende fansen til å holde pusten med jevne mellomrom der Marney, Rodriguez og Trippier testet ut keeper Ripley uten hell.

Midtveis i omgangen begynte hjemmelaget å skape mer, men kunne gjøre lite mot «nysignering» Kieran Trippier som ut av ingenting klinket til fra 36 meter og økte ledelsen til 2-0 i det 28.minutt! The Clarets virket å ha god kontroll på Middlesbrough fram mot pause, men det ble bekymring når målscoreren tok seg til venstre lår etter en duell etterfulgt av fem-seks minutter med et Boro-press og et par farlige sjanser fram mot pause.

Smellen Trippier pådro seg viste seg å ikke være av det alvorlige slaget ettersom høyrebacken startet anden omgang som skulle vise seg å være litt mer amper enn første. Fem minutter uti omgangen pådro Stanislas enten krampe eller hamstring-skade og måtte byttes ut med Marvin Bartley, mens Jutkiewicz fikk debuten sin like etter. Byttet ga hjemmelaget en ny giv som øyeblikkelig ble et mer offensivt lag.

Innbytter Jutkiewicz kunne fått en drømmedebut etter en svak Grant-klarering, men leiesoldatens avslutning var ikke presis nok og sendte kula utenfor. Hjemmelaget fikk etterhvert tak på omgangen, men manglet de avgjørende avslutningene og stemningen ble litt nervøs i det kampen gikk inn i de ti siste minuttene. Burnley-stopperne måtte være på vakt, der laget sto imot et Boro-press og flere av gjestenes spillere fikk seg flere småskader, blant annet kaptein McCann og Martin Paterson – sistnevnte ble byttet ut fem minutter før full tid.

Fjerdedommeren viste at fire tilleggsminutter skulle spilles, men det hjalp lite: Eddie Howes mannskap dro i land nok en sterk seier på bortebane – deres syvende.

Burnley: Grant, Trippier, Edgar, Duff, Mee, Marney, McCann, Stanislas (Bartley 55), Paterson (Austin 85), Rodriguez, Wallace.
Innbyttere: Easton, Vokes, Jensen.

Middlesbrough: Ripley, Williams, Bates, Bennett, Smallwood (Jutkiewicz 58), Hoyte, Haroun, Arca (McMahon 68), Thomson, Emnes, McDonald (Zemmama 76).
Innbyttere: McManus, Martin.

Dommer: Robert Madley
Tilskuere: 17.001 (1.213)