Neste: Middlesbrough

The Clarets reiser et par mil nordøst til Middlesbrough og møter et høytflygende hjemmelag med seriøse opprykks-ambisjoner. 

Middlesbroughs manager Tony Mowbray må klare seg uten midtbanespiller Barry Robson som soner karantene, mens Jason Steele (keeper), Julio Arva og Merouane Zemmama (begge midtbane) alle er tvilsomme. Eddie Howe på sin side blir styrket av Kieran Trippier som måtte sone karantene mot Norwich, men må nok regne med at Michael Duff ikke rekker å bli tilgjengelig.

Foto: BurnleyFC.com

De to tradisjonsrike klubbene med en lang historie har kun møttes 51 ganger tidligere og utfallene har vært relativt jevne med Burnleys 19 seire, Boros 18 og 14 poengdelinger, der det kommende hjemmelaget har vunnet de siste fem gangene. Mowbrays disipler hadde en form svært lik Burnleys med flere sterke seire på rad, før de gikk på en skrell og står med 1-1-1 på de tre siste ligakampene, mens the Clarets kan vise til 2-0-1.

The Clarets har riktignok tapt deres to siste kamper (Norwich i FA cupen og Leeds i serien), men alt ligger til rette for å at de lilla- og lyseblå skal snu trenden og komme seg på vinnersporet igjen.

Tidligere oppgjør:
10.sep 2011 Burnley 0-2 Middlesbrough
19.april 2011 Burnley 3-1 Middlesbrough
14.sept 2010 Middlesbrough 2-1 Burnley 

Kampen spilles lørdag 14.1 på Riverside Stadium, kl 16:00