Howe: – Vi kan klare det

Sjefen oppfordrer troppen til å vise seg fra sine beste sier når Lancashire-laget reiser til Riverside og møter Middlesbrough som sitter på en trygg Play-Off plass, men som nok har direkte opprykk som ambisjon. Serien er stram og en håndfull seire eller tap kan endre plasseringen betraktelig, noe Burnley opplevde i desember og det er nettopp denne formen manageren ønsker å spille med.

Foto: BurnleyFC.com

Etter å ha blitt slått ut av cupen forrige lørdag, retter oppmerksomheten seg igjen til Championship. The Clarets gikk på en skrell mot Tony Mowbrays lag sist gang lagene møttes i september og managere håper at de lilla- og lyseblå skal klare å vise seg fra en side som kjennetegner Lancashire-lagets spillestil.

Vi visste- og vet at Leeds, Norwich og Middlesbrough borte kom til å være vanskelige kamper, sa Howe som så sitt lag tape mot de to første. Vi var ufattelig uheldige som ikke fikk noe fra Leeds-kampen, som vi anser som en slemt oppgjør og mot Norwich stilte vi uten vårt sterkeste lag som satt oss litt i ubalanse. 

Jeg føler det var en vanskelig kamp mot et Premier League-lag som spilte sterkt, men nå møter vi Middlesbrough som også kommer til å være vanskelig. De er et godt lag som jeg mener har imponert, også mot oss tidligere i sesongen. Det var en tøff ettermiddag for oss da, men jeg håper at vi kan vise dem at vi har forbedret oss siden da. 

Jeg mener det var en av de mest skuffende kampene vi spilte denne sesongen. Vi slapp tidlig inn et svakt mål som satt oss på bakbena, mens Middlesbrough spilte på kontringer, forsvarte seg godt og vi var ikke gode nok til å bryte gjennom. De har hatt et par skader og karantener, så de kan nok om rokere, men de er fortsatt et godt lag bestående av erfarne spiller som har spilt på det øverste nivå.

– De er defensivt veldig gode og slipper ikke inn mange mål, men hvis vi spiller slik vi har gjort i det siste – inklusive Leeds, der vi forsvarte godt med ti mann – så er jeg sikker på at vi kan få et godt resultat. Jeg ser tilbake på våre siste seks eller syv kamper i ligaen og kan trekke fram mye positivt og kommer definitivt ikke til å starte kampen med negativ holdning. Vi er positive og jeg føler ikke at vi har noe å frykte, ligaen er veldig stram, på begge sider og det er viktig for oss å få et godt resultat, avsluttet manageren.