Storspill ga tre poeng

(Burnley 3-1 Middlesbrough): alt gikk på skinner for Burnley som viste mental styrke og spilte fantastisk fotball og ble belønnet med en sterk 3-0 ledelse i første omgang, som kan kalles deres beste på lang, lang tid. Annen omgang besto av mer praktfull fotball, men det ble færre mål og bekymring rundt smellene til Bikey, Eagles og Marney som alle ble byttet ut.

Manager Howe gjorde kun ett bytte fra helgens vinnerlag; (Big) Chris Iwelumo inn for Nathan Delfouneso på topp, i et lag som besto av de samme spillerne mot et Boro-lag the Clarets ikke hadde vunnet over siden 1975. Ellers var Grezza som vanlig på benken og Burnley-fansen fikk gjensyn med et kjent ansikt; Rhys Williams.

Burnley brukte ikke lang tid før de fikk testet ut forsvaret til M’Boro: 1 minutt tok det før det første forsøket kom mot Iwelumo, havnet utenfor. The Clarets fortsatte å angripe med Jay-Rod og Eagles fra kantene, men gjestene gjorde det vrient for de lilla- og lyseblå å trenge deres forsvar.

Gode angrep fortsatte med en gnist man ikke hadde sett på en stund og underholdningsverdien var tilnærmet lik forrige kamp. Etter kvarteret begynte gjestene å vise seg mer og begynte å skape mer, men det fungerte ikke helt for gjestene som ikke hadde tapt på syv kamper.

Kampens første mål kom på et hjørnespark sikret av Eagles etter 21 minutter; innsvingeren fra flagget ble levert av Danny Fox, traff Elliott som sendte videre til Jack Cork – midtbanespilleren hoppet pent over, ballen fant Jay Rodriguez og toppscoreren gjorde det han gjør best fra 12 meter; 1-0 til the Clarets.

Fansen fikk så vidt roet ned blodtrykket; minuttet senere var playmaker Eagles og Jay-Rod på fære atter en gang, duoen satte igang et flott løp på kanten hvor toppscoreren la perfekt inn til Wade Elliott, driblefanten viste magi og puttet inn 2-0 – sitt første for sesongen! Angrepene fortsatte fra begge kantene etter pangstarten anført av målscorerne og Eagles – mål nummer tre kom av en forsvarer; etter nok et hjørnespark av Fox ble ballen sendt mot feltet og fant hodet til Michael Duff som brøytet seg gjennom det som var og satt inn 3-0 i det 37.minutt!

Like før pause sto det nesten 4-0, når McDonalds skudd ble reddet av Brian Jensen og svarte med å sende en lang ball til Jay-Rod; målmannen fosset fremover og la inn til Chris Iwelumo som ikke traff riktig, men det spilte liten rolle for the Clarets kunne gå til pause med en overlegent sterk seier.

Etter sidebytte fortsatte de lilla- og lyseblå i samme stil og kollektivt sett var det uten tvil storspill av Burnley hvor backene Mears og Fox, i lag med midtbanen skapte sjanser etter sjanser. Gjestene virket til tider farlige, men the Clarets virket selvsikre og ryddet opp det som var og svarte med å angripe atter en gang. Midtveis i omgangen kjørte Boro like så greit alle tre byttene på en gang i jakten på mål; Kink, Smallwood og Lita inn – Robson, Thompson og McMahon ut.

Innbytterne vise gode takter og truet Burnley ved et par anledninger, men Duff/Bikey og Jensen ryddet opp og forsvarer Bikey fikk seg en smell i skulderen etter en duell og ble etterhvert byttet ut med Clarke Carlisle. Kort tid senere fikk Eagles seg en smell og ble byttet ut med leiesoldat Delfouneso – to av spillerne som har funnet formen de siste kampene ble byttet ut og skapte litt bekymring.

Etter 81 minutter angrep gjestene med Rhys Williams i spissen som traff stangen og ballen spratt ut til Andrew Taylor som satt inn Boros trøstemål: 3-1. Gjestene presset etter mer hvor begge lag spilte med nervene anspent og nok en gang ble Burnley-fansen skremt da Marney ble liggende nede og holde seg rundt kneet etter duell med Rhys Williams – Grezza ble satt inn.

I sluttminuttene satte begge lag inn innspurten og begge fikk sine sjanser, men det ble en velfortjent 3-1-seier til the Clarets etter en praktfull første omgang som sikret de lilla- og lyseblå en viktig seier.

Burnley: Jensen, Mears, Fox, Duff, Bikey (Carlisle 71), Cork, Marney (Alexander 89), Elliott, Rodriguez, Iwelumo, Eagles (Delfouneso 76).
Innbyttere: Wallace, Thompson, Duffy, Grant.

Middlesbrough: Smith, Bates, McManus, Taylor, McMahon ( 59), Thomson (Smallwood 59), Williams, Robson (59), Arca, Bennett, McDonald.
Innbyttere: Davies, Flood, Halliday, Coyne.
Gule kort: McMahon 34

Dommer: Mark Haywood
Tilskuere: 14,366