Howe frykter ingen

Foto: pendletoday.co.uk

Lørdagens toppkamp mot Blackpool er antageligvis det neste Lancashire-derbyet fansen kan glede seg over denne sesongen. Det er ventet at kampen blir både spennende, anspent og ikke minst viktig for å bedømme hvem som er kongen av nabolaget. Manager Howe på sin side, frykter ikke Ian Holloways oransje menn.

Clarets-sjefen insisterer på at det ikke kommer til å være noe frykt i hans unge lag i det kommende lokalderbyet. Til tross for at the Clarets ikke har vært stabile denne sesongen og på Turf Moor står de kun med en seier på seks forsøk, åtte hvis man tar med fjoråret – i ligaen. Blackpool har heller ikke hatt den beste starten etter nedrykket fra Premier League og kan vise til kun en borteseier i samme periode.

Sjefen er overbevisst om at spillerne kan takle presset og har det som trengs for å takle- og ikke minst leve opp til forventningene.

Foto: BurnleyFC.com

Man burde elske å spille på hjemmebane, man burde se fram til det, men det følger med resultatene, forklarer sjefen. Vi bygger opp tro og selvtillit som gjør at man vinner kamper, men jeg tror ikke at vi har nådd det stadiet enda. Jeg er sikker på at vi kan klare det og jeg vet at når vi klarer det vil fansen støtte oss fullt ut, men de trenger å se oss prestere. 

Jeg føler at vi har vært litt uheldige med resultatene på hjemmebane og jeg føler at vi nok fortjente å vinne litt mer enn det vi har. Vår siste hjemmekamp mot Reading, kom vi aldri helt i gang og det er noe vi ønsker å sette på plass. Vi har hatt noen tøffe kamper, men vår hjemmeform er viktig for oss, vi trenger å få det på plass da vi vil prestere foran våre egne fans.

Jeg tror ikke det er noen frykt for å spille hjemme. Ting kan forandre seg utrolig fort, som for eksempel et tidlig mål. Fansen kan helt klart hjelpe til i den forstand at de støtter spillerne fra første spark og følge det opp i tykt og tynt, fordi at man klarer ikke å dominere en kamp i 90 minutter. 

Foto: BurnleyFC.com

Forest-kampen, for eksempel, der vi fikk en flott start, kunne man føle at det kom til å bli en spesiell aften og vi ønsker å gjøre det så vanskelig som mulig for Blackpool. Jeg er sikker på at de kommer til å ha sin andel tilhengere på plass også.

Av flere grunner tror jeg det kommer til å bli en flott kamp for de lokale, og for de uten for også. Det er en enorm kamp, en vi ser fram til og forhåpentligvis klarer vi å riste Turf Moor. Alle setter pris på en stor kamp og jeg ser fram til å føle stemningen for første gang, noe jeg er sikker på kommer til å være fantastisk. 

Presten-kampen var fantastisk, atmosfæren gjennom hele kampen var elektrisk og bortefansen vi hadde med oss var ikke stor, men et lignende resultat hadde vært fint.

Begge klubbene har lignende historier, begge falt ned fra Premier League og det ble stilt enorme forventninger til dem om opprykk, men det er lettere sagt enn gjort. Begge klubbene prøver nå å gjenoppbygge og prøver seg på opprykk, men vi har hatt en såpass stor turnover av spillere i sommer at gjenoppbyggingen tar lenger tid enn anmodet. 

Men vi har tro på spillerne vi har og jeg er føler at de kommer til å oppleve suksess. Det kan ta litt lenger tid å komme dit vi ønsker, fordi alt er ikke på plass, men når man har de endringene vi har hatt – ikke bare på banen, men også utenfor – tar det tid for at ting skal falle på plass. Vi er fortsatt i prosessen der vi bygger opp det vi ønsker, avsluttet manageren.