Howe: – Gi de nye tid

Burnley-sjefen som selv er relativt fersk på Turf Moor, hentet inn to fjes til Turf Moor under overgangs-vinduet i januar. To unge spillere fra de lavere divisjoner som ikke har erfaring på de høyere plan og derfor ber nå Howe om fansens tålmodighet og tid til å la dem bli varme i trøya.

Howe hentet angriperen Charlie Austin fra Swindon og midtbanespiller Marvin Bartley fra sin tidligere klubb Bournemouth. Austin er den eneste av dem som har fått noe spilletid, mens Bartley kun kan vise til benken siden ankomsten. Sjefen forteller at duoen, som gjør en ekstra innsats på treningsfeltet, kommer til å bli gitt nok tid til å bli varme i trøya og er en del av klubbens langtidsplan.

– Problemet med Charlie er at han ikke hadde trent på over to uker, grunnet en ankelskade når han kom til oss, forteller Howe. Når du går opp til et høyere nivå trengs det tid til å tilpasse seg, spesielt for Charlie sin del. Han henger litt etter de andre, både i form og trening, men det er et område vi jobber hardt med for å få han på rett kjør.

– Men for å være ærlig, så tror jeg ikke vi kommer til å se det beste av Charlie før neste år. Han har imponert oss alle med sin innstilling og på treningsfeltet , hans avslutninger er av ypperste klasse, men som med alle unge spillere som tar steget fra et lavere nivå – og det samme gjelder Marvin – trenger du å gi dem tid til å tilpasse seg. Ikke bare med spillerne, men med omgivelsene. Vi hentet dem begge inn for det lange løp – det har alltid vært vår strategi, forklarer Howe.

Med flere skader i angrepet, Martin Paterson er ute antageligvis resten av sesongen og Steven Thompson som måtte under kniven nylig, sitter Howe med litt få spisser å velge mellom. Per idag utgjør de Iwelumo, Rodriguez og en rusten Austin – dette gjør at Howe kan bli nødt til å se mot lånemarkedet nå som klubben nærmer seg et kritisk tidspunkt i sesongen, hvor Play Off står øverst på ønskelisten.

– Lånemarkedet er en mulighet vi ser på, bekreftet Howe. Vi ønsker å hente en, noe som er en utfordring i seg selv fordi på dette stadiet i sesongen er det som oftest ikke så mange tilgjengelige. De som var tilgjengelige er omplassert, men vi holder et øye med markedet og ser an hva vi finner.

– Vi er skuffet over å miste Thommo. Vi forventet det og har visst om det lenge, men det er skuffende fordi vi har sett hva han tilføyer laget. Det er et slag for oss og vi håper å få han tilbake så fort som mulig. De fant ikke noe verre enn det vi forventet, så nå gjelder det å få Thommo på føttene igjen og tilbake på treningsfeltet – noe vi tror kommer til å ta fire- til seks uker, forklarer Howe.