Marney om opprykk

Etter en måned med bortekamper, er det omsider på tide å spille hjemme. Poengene Burnley skrapte sammen på sine reiser kan vise seg å være avgjørende for deres ambisjon om Play Off. Midtbanespiller Dean Marney forteller at klubben har en gyllen mulighet til å komme seg dit de ønsker å være: Play Off.

Med tre seire og ett tap på de siste seks bortekampene under Eddie Howes ledelse, inklusive den viktige seieren over erkerival Preston har satt Burnley i en god posisjon til å nå Play Off. Fire poeng trenger de lilla- og lyseblå for å komme seg over den hellige streken og med to kamper til gode, har the Clarets en gyllen mulighet til å oppnå akkurat det.

Dean Marney innrømmer at tidspunktet for Burnleys viktige borteseire kom på et noe sent, men allikevel viktig tidspunkt – da laget spiller på hjemmebane i tre av de fire neste kampene.

Det var vitalt fordi vi spilte mot vanskelige motstandere, så å vinne over dem og spille uavgjort mot Cardiff brakte oss litt nærmere, forklarer Marney. Nå har vi kjempet oss til en vgod posisjon og det er viktig, spesielt med tanke på de kampene som kommer. Hvis du ser tilbake på sesongen og med de poengene vi kastet bort, kunne vi vært i en god posisjon idag.

– Vi sviktet oss selv i visse kamper, men vi klarte å komme oss tilbake på riktig vei og nå er er det den avgjørende innsatsen som gjelder, og forhåpentligvis vil det ta oss dit vi ønsker, sier Marney som uten tvil har markert seg på Burnleys midtbane denne sesongen og som antagelgivis kommer til å spille mot Crystal Palace på lørdag.

De kjemper for sine liv og gjør det ikke så bra på bortebane, men de har gode spillere, så vi må holde oss fokuserte ellers kan vi gå på en smell. Men måten vi har forberedt oss til kampene og måten sjefen snakker til oss på, får oss i riktig tankegang og jeg er overbevisst at vi leverer varene.

Marney har uten tvil funnet god-formen under Eddie Howes ledelse, noe han har bekreftet med viktige mål mot Portsmouth og Norwich. Den tidligere Hull-spilleren har fått tilliten i en instrumenal posisjon – en posisjon han selv foretrekker, nemlig i hjertet av midtbanen hvos han har stiftet et godt samarbeid med Jack Cork.

– Jeg nyter det, røper Marney. Jeg har fått tilbake posisjonen jeg trives best i, sentral midtbane og så lenge jeg spiller har jeg muligheten til å gjøre det bra. Det har vært noen kamper på rad hvor jeg har spilt godt og begynner å finne formen jeg bør ha.

– Det var litt inn- og ut tidligere i sesongen og det var litt vrient å tilpasse seg, noe jeg har gjort nå. For øyeblikket er det meg og Corky i midten og det er opp til oss å holde det slik ved å gjøre det vi gjør for å beholde plassen, for det er flere som ønsker den plassen, avslutter Dean Marney.