Howe: – Gjenskap prestasjonen!

Eddie Howes ønske om å skrive seg inn i historiebøkene kan bli mulig denne helgen da the Clarets reiser til Blackpool i det som er sesongens siste Lancashire-derby og sjefen vil at hans unge og innskrenkede mannskap skal klare å dra i land en flott seier i tradisjonens tro og følge opp med en god bortebane-sesong.

Foto: BurnleyFC.com

Eddie Howe og hans lilla- og lyseblå hær har kun to kamper igjen av sesongen til å vise fansen hva de er gode for etter å ha opplevd drastiske endringer i laget der flere erfarne spillere har blitt byttet ut med mindre erfarne, men med betraktelig yngre spillere. Sjefen er sikker på at hans unge disipler kun vil bli bedre og ber troppen om en avsluttende bortebane-innsats før de avslutter sesongen med å by til Bristol City til dans på Turf Moor.

Jeg tror at dersom man ser tilbake på sommeren og de endringene som skjedde med spillergruppen og de spillerne vi mistet, føler jeg at en sesongavslutning på den øvre halvdelen er en god oppnåelse, sa sjefen. Det er ikke utfallet vi ønsket og jeg snakker på vegne av alle fordi vi ønsket virkelig å nå topp-seks, men tatt i betraktning den prosessen og hva vi gikk gjennom føler jeg det representerer en grei sesong.Vi har tapt oftere enn det vi ønsket, men seirene våre har vært imponerende

Vi har tapt oftere enn det vi ønsket, men seirene våre har vært imponerende. Hvis vi kunne ha plukket opp et par fler uavgjorte så hadde det hjulpet oss, men å vinne de antall (borte)kamper vi har er en flott oppnåelse og vi hadde vært henrykte å kunne nå elleve og likestille oss med fire lag som har klart det før oss. Frustrasjonen er selvfølgelig at dersom vi hadde hatt en bedre hjemmeform så kunne vi vært der oppe, men vi prøver å se positivt på det og ta det inn i neste sesong – uten å slakke av på borteformen.

Foto: BurnleyFC.com

The Clarets reiser som nevnt til Blackpool som innehar den plassen Burnley ønsket å ha før sesongstart, men slik har det som kjent ikke gått. Der noen feilet, hevet andre seg og dermed var det flere overraskelser i årets Championship. Sist gang lagene møttes, på Turf Moor, endte det med en sterk 3-1-seier til Burnley foran Sky Sports kameraer, mens nå er det ære på spill for the Clarets.Vi beseiret dem en gang og det relativt overbevisende og så vi skal prøve å gjenskape den prestasjonen

Jeg har mye beundring for jobben han (Holloway) har gjort der. Det er en utrolig oppnåelse av han og spillerne, de fortjener skryt, men vi trenger å finne en vei å slå dem. De har hatt en god sesong og vært mer konsistente enn oss, men vi snakker om små marginer – vi snakker kun om to-tre seire – så det er ikke den store mengden. 

Vi beseiret dem en gang og det relativt overbevisende og så vi skal prøve å gjenskape den prestasjonen. Det var antageligvis en av de bedre hjemmekampene vi har hatt denne sesongen der vi holdt et farlig lag rolige og utfordringen blir å gjenta den intensiteten. Det er hjemmeformen vi må prøve å gjenskape til neste sesong, avsluttet sjefen.